loading.gif
mobile-banner-bg

Yarın Seçim Olsa İstanbul’u Kazanırız

...
15 Ağustos 2022 - Pazartesi

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Habertürk’te Açık ve Net programının canlı yayın konuğu oldu. Programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan İl Başkanımız Kabaktepe, “Yarın seçim olsa İstanbul’u kazanırız. Önce 2023’ü, ardından da 2024’

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Habertürk’te Açık ve Net programına konuk oldu. İl Başkanımız Kabaktepe, Kübra Par’ın moderatörlüğünü üstlendiği programda gazeteciler; Nagihan Alçı, Kemal Öztürk ve Gürkan Hacır’ın sorularını cevapladı.

İl Başkanımız Kabaktepe’nin açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle;

- İstanbul'da 13 bin farkın temel nedeni yukarıda söylediğim gerekçe. Bunu besleyen ek nedenler var. Söylemimizi öyle değil böyle gösterseydik. Ama bu temel nedeni değiştirmeyecekti. 20 yıl kazanmışsınız. Şimdi milletimiz yine tercihte bulunacak. 2019'u doğru analiz edememişsek 2024'te bununla yüzleşeceğiz. İstanbul seçimi iptal edilince vatandaşımız tepkisini böyle gösterdi. Ama bu seçimin gerçek sonucu 13 bindir. Benim bakış açım bu.

- İstanbul Büyükşehir'i Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Ekim ayında seçim olursa kazanacağımıza inanıyoruz. Bizim odaklandığımız seçim doğal olarak 2023. Vatandaşlarımıza soruyoruz, aldığımız izlenim, veriler, temaslara göre yarın seçim olsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Öyle gerçekleşeceğine inanıyoruz.”

- Dövize dönük talebi karşılamak için yabancı/yerel kaynaklardan döviz borcu alabilirsiniz ya da dövize olan talebi azaltmak için çeşitli enstrümanlar da geliştirebilirsiniz. Türkiye KKM ile döviz talebini belli bir dengede tutabilmek için ABD ve bir fondan 5 milyar dolar para alıp, 6 ay sonra o aldığı 5 milyarı 5,4 milyar olarak ödediğinde; nasıl ki o 400 milyonu devlet ödüyorsa KKM'de de kendi vatandaşları ile ilgili yaptığı uygulama o. Burada devletin finansal döviz talebini karşılama noktasında geliştirdiği enstrümanın sanki birilerine rant aktarma olarak ifade ediliyor olmasını çok anlamlı bulmuyorum.

- ’80 milyonun vergisi KKM’ye para yatıran bir avuç insana aktarılıyor’ ithamını da doğru bulmuyorum. Zira bu sistem herkese açıktır. Belli bir zümreye bir ayrıcalık tanınması söz konusu değildir.

-2019'da İstanbul'da en yüksek oyumuzu aldık. Buna rağmen seçimi kaybettik. Oy oranları olarak baktığımızda AK Parti'nin trendinin aşağı gittiği bir süreçten bahsetmek doğru olmaz. İstanbul'u, Ankara'yı kaybetmiş olmamızın nedenlerini kendi içimizde konuşuyoruz. Ancak AK Parti tüm bu iniş çıkışlara rağmen başarısını sürekli, lineer şekilde sürdürebilmiştir.

-2024'de seçim olacak. Vatandaşımız tekrar tercihte bulunacak. AK Parti 15 seçimin tamamında hep birinci parti çıkmış. 15 yılın içerisinde kaybettiklerimiz var. 2019'da İstanbul ve Ankara'yı kaybettik. Bu ortada. Ama kazandıklarımız da var. Hem toplam hem lokal bakıyoruz. İstanbul'u kaybetmemizin nedeni ittifak sisteminde partilerin oy dağılımın sonucudur. Belediye olarak oyumu arttırmış olmama rağmen iki sonuç çıkıyor. Rakibin diğer bileşenleri konsolide etmiş, sen edememişsin. Temel neden bu.