loading.gif
mobile-banner-bg

“Vatandaşın Ne Derdi Varsa Bizim Masamızdadır”

...
30 Temmuz 2022 - Cumartesi

Genel Başkanvekilimiz Numan Kurtulmuş, Yüz Yüze 100 Gün programı kapsamında Başakşehir’de ziyaretlerde bulundu. ‘Vatandaşlarımızın gündemi neyse hükümetin de gündemi odur’ diyen Kurtulmuş, “Asgari ücrette problem var mı? O bizim masamızdadır. Emeklilerin,

İl Başkanlığımızın başlattığı “Yüz Yüze 100 Gün” programı kapsamında Genel Başkanvekilimiz Numan Kurtulmuş, Başakşehir’de bir takım ziyaretlerde bulundu. Programa; İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Milletvekillerimiz Hasan Turan ve İffet Polat, İl Başkan Yardımcılarımız, İlçe Başkanımız Sebahatdin Kayas, Belediye Başkanımız Yasin Kartoğlu, İl ve İlçe Yönetimi ve teşkilat mensuplarımız katıldı.

Genel Başkanvekilimiz Kurtulmuş, ilk olarak Başakşehir Gıda Toptancıları Çarşısı’nı ziyaret etti. Burada esnaflar buluşan Kurtulmuş, şunları söyledi;

 MİLLETİMİZ SÖYLER, AK PARTİ YAPAR

Vatandaşların tüm sıkıntılarını dinledikten sonra siyaset olarak çözüm üretmeye çalıştıklarını anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

Asgari ücrette problem var mı? Vatandaş konuşuyor mu? O bizim masamızdadır. Emeklilerin problemi var mı? O bizim masamızdadır. Üreticilerin problemi var mı? Bizim masamızdadır. EYT meselesi var mı? Bizim masamızdadır. Yani vatandaşımız ne konuşuyorsa, şu çarşıda ne konuşuluyorsa her şey hükümetin masasıdır. Öncelikle imkanlar ve bir zamanlama içerisinde bunların çözümü için gayret sarf ederiz. Sadece yılbaşından itibaren attığımız adımları şöyle bir gözden geçirmenizi bir kere daha sizlerden istirham ederim. Türkiye'nin muhalefet partisi söyledi diye değil, muhalefet partileri söyledi diye değil. Onlar söylediği için değil. Vatandaş söyler, milletimiz söyler, AK Parti yapar, Recep Tayyip Erdoğan Hükümeti yapar.

“KÜRESEL KRİZ NEDENİYLE DÜNYA ÜLKELERİ KÜÇÜLME TRENDİNE GİRDİ”

Küresel ekonomik koşulların Kovid-19 süreciyle zorlaştığını, dünyada tedarik zincirlerinin koptuğunu, başta gıda, enerji ve endüstriyel metallerde olağanüstü yüksek fiyatların ortaya çıktığını belirten Kurtulmuş, Türkiye olarak da hiç şüphesiz bu küresel gelişmelerden üzerimize düşen payı alıyoruz. Ama çok şükür, şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki vaktinde alınan tedbirlerle birlikte Türkiye özellikle pandemi şartlarında bütün dünya, gıda başta olmak üzere, tedarik problemi yaşarken Türkiye tedarik problemi yaşamamış, evet fiyat artışları olmuştur ama tedarik meselesini yaşamamış. Dünya ekonomileri küçülme trendindeyken Türkiye 2022 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7,3'lük bir büyümeye ulaşmış. Dünya ekonomilerinde ciddi bir üretim sıkıntısı ortaya çıkmışken Türkiye 250 milyar dolar yaklaşık yıllık ihracat hedefine ulaşmış. Türkiye kapasite kullanım oranları da yüzde 80'ler seviyesine ulaşmış, harıl harıl üreten bir ekonomi olarak yoluna devam etmektedir. diye konuştu.

“VATANDAŞIN ELEKTRİK FATURASINA 165 MİLYAR TL DESTEK VERDİK”

Her şeyin tozpembe olduğunu hiçbir zaman söylemediklerini dile getiren Kurtulmuş, vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları bildiklerini, fiyat artışlarının vatandaşın alım gücünü etkilememesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde gerekli adımları attıklarını kaydetti. Kurtulmuş, ücretlerin artırılmasının yanı sıra vatandaşın alım gücünün desteklenmesi amacıyla bazı vergilerin de alınmadığını anlatarak, Devlet özellikle geçtiğimiz yıl 165 milyar lira gibi yüksek bir fiyatı vatandaşın enerji fiyatlarını sübvanse etmek için kullandı. Bu rakam, bu sene bundan çok daha yüksek bir rakam olacaktır. Yani ödediğiniz faturanın bir kısmını özellikle benzin, motorin vesaire orada önemli bir kısmını devlet ödemiş oldu. Çünkü yüksek fiyat artışlarından vatandaşımız zarar görmemesi için. değerlendirmesinde bulundu.

Genel Başkanvekilimiz Kurtulmuş daha sonra; Başakşehir Gençlik ve Kadın Platformu üyeleriyle buluştu. Kapanış programında ise İlçe Yönetimimiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Meclis Üyelerimiz ve Mahalle Başkanlarımızla bir araya geldi.