loading.gif
mobile-banner-bg

“Üretim Kapasitesi En Yüksek Ülkelerden Biriyiz”

...
02 Eylül 2022 - Cuma

Ticaret Bakanımız Mehmet Muş, “Yüz Yüze 100 Gün” programı kapsamında Pendik’te ziyarette bulundu. Pendik Velibaba Sanayi Sitesi’nde sanayicilerle buluşan Bakanımız Muş, “Etrafına baktığınız zaman Türkiye kadar imalat kapasitesi olan çok fazla ülke yok. Ve

İl Başkanlığımız tarafından düzenlenen “Yüz Yüze 100 Gün” programları kapsamında Ticaret Bakanımız Mehmet Muş, Pendik’te bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bakanımız Muş’un programlarına; İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İl Başkan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, İlçe Başkanımız Ali Şirin, Belediye Başkanımız Ahmet Cin ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz katıldı.

“BU YILKİ İHRACAT HEDEFİMİZ 250 MİLYAR DOLAR”

Ticaret Bakanımız Muş, ilk olarak teşkilat mensuplarımızla bir araya geldi. 2023 seçimlerine yönelik gayretle, samimiyetle daha çok çalışmamız gerektiğine vurgu yaptı. Velibaba Sanayi Sitesi’nde sanayicilere hitap eden Bakanımız Muş, Etrafına baktığınız zaman Türkiye kadar imalat kapasitesi olan çok fazla ülke yok. Ve bu yılki ihracat hedefimiz 250 milyar dolar. Bu rakam imalattan geliyor, üretimden geliyor. Ve inşallah bu rakamı Türkiye yakalayacak. Amacımız bunun da biraz üzerine çıkmaya çalışmak. Çünkü hedef zaten revize edildi. şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇIK

Özellikle emtia ve enerji fiyatlarında bu kadar belirsiz bir dönemin daha önce yaşanmadığını belirten Bakanımız Muş, Dünyanın ortak bir sorunu var, enerji fiyatları ve girdi maliyetlerindeki oynaklık. İster istemez bu bütün ülkeleri etkiliyor, bizi de etkiliyor. Türkiye'nin 250 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Türkiye enerji ihraç eden bir ülke değil. İthal eden bir ülke. Bu enerjiyi sanayide, diğer alanlarda kullanıyoruz. Bu uluslararası piyasalardaki bu artışla ki normal değil olağan dışı bir süreç yaşanıyor. İster istemez hepimizi de etkileyebiliyor. Bunun farkındayız ve burada önemli bir yük de merkezi hükümet bütçesinden karşılanıyor. Çevrede yaşanan bütün gelişmelere rağmen Türkiye önü açık bir ülke. Çünkü Türkiye üretme kabiliyeti olan bir ülke.” dedi.

“FİYATLARDAKİ DALGALANMA DİNECEK”

Dünyadaki gelişmelere bağlı olarak yaşanan fiyat dalgalanmalarının durulacağını söyleyen Bakanımız Muş, “Uluslararası sistemle, dünyayla entegre olan, dünyayı yakından takip eden veya bazı konularda dünyanın önünde giden bir ülke. İster istemez bugün yaşanan fiyatlardaki dalgalanmalar hepimizi etkiliyor. Siz fiyat veriyorken sizi etkiliyor. Ham madde alacağınız zaman etkiliyor fiyatlamada problemler yaşıyorsunuz. Bunun hepsinin farkındayız. Fiyatlardaki dalgalanmalar bir rasyonel zemine oturacaktır. Dünyanın hiç görmediği bu enerji fiyatlarındaki yükseliş böyle sürecektir diye bir status yok. Böyle bir kaygı söz konusu değil. Bunlar mutlaka olması gereken seviyelerine ineceklerdir. Bu dalgalanma mutlaka sonlanacaktır. diye konuştu.