loading.gif
mobile-banner-bg

Şile ile Antakya Kardeş Belediye Oldu

...
10 Mart 2023 - Cuma

Antakya Belediyesi ile ‘Kardeş Belediye’ olduklarını açıklayan Başkan İlhan Ocaklı, “İlçemizin ve belediyemizin yardımlarını afet bölgesine ve kardeş belediyemiz Antakya İlçesine vatandaşlarımızın desteğiyle ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Şile Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Belediye İlhan Ocaklı başkanlığında gerçekleşti. Başkan Ocaklı, toplantıda afet bölgesine yönelik gerçekleşen ve ilçe genelinde devam eden çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

'YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ'

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen afetten etkilenen vatandaşlara tekrardan geçmiş olsun dileklerini ileten İlhan Ocaklı, “Vatandaşlarımızın da destekleri ile bir taraftan yardım tırlarımızı bölgeye gönderirken bir taraftan da belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda belediyemizden görevli arkadaşımız ilk anlardan itibaren gerek arama kurtarma çalışmalarında gerekse aşevimiz ile bölgelerde çalışmalar gerçekleştirdi bugüne kadar Antakya’da 170 görevli personelimiz, gönüllülerimiz ile birçok çalışmayı gerçekleştirdik. Günde 10.000 kişiye 3 öğün yemek çıkarıyoruz. Ayrıca sosyal marketimizle, mobil eczanemizle, sağlık personellerimizle ve psikologlarımızla her gün hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugüne kadar 320.000 kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Sadece aşevimizin bulunduğu noktada değil köylere de sıcak yemek dağıtımı, erzak dağıtımı yaptık. Bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ekiplerimiz afet bölgesinde ellerinden gelen desteği sağlıyorlar. Yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

KARDEŞ BELEDİYE KARARI

Meclis toplantısında alınan karara göre depremden en fazla etkilenen iller arasında olan Hatay’ın Antakya İlçesi ‘Kardeş Belediye’ olarak kabul edildi. Başkan İlhan Ocaklı, “Antakya ilçesini birkaç kez ziyaret ettik. Belediye başkanımız ve vatandaşlarımız ile bir araya geldik. İlçemizin ve belediyemizin yardımlarını afet bölgesine ve kardeş belediyemiz Antakya İlçesine ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.