loading.gif
mobile-banner-bg

Ramazanın Coşkusunu Ve Bereketini Vatandaşlarımızla Yaşadık

...
08 Mayıs 2022 - Pazar

AK Parti İstanbul Teşkilatımız, yılın her günü olduğu gibi Ramazan ayında da mütemadiyen çalıştı. Ramazan ayına özel başlatılan saha çalışmaları ilk günden itibaren bayram gününe kadar aralıksız sürdü. İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe başta olmak üzere,

AK Parti İstanbul Teşkilatımız, yılın her günü olduğu gibi Ramazan ayında da mütemadiyen çalıştı. Ramazan ayına özel başlatılan saha çalışmaları ilk günden itibaren bayram gününe kadar aralıksız sürdü. İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe başta olmak üzere, İl Başkan Yardımcılarımız, İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız dahil İstanbul'un dört bir yanında vatandaşlarımızla buluştuk. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev yürütülen faaliyetler kapsamında hem vatandaşlarımızla iftar ve sahur yapıldı hem de eleştirileri dinlenip AK Partimizin çalışmaları anlatıldı. Hükümetimizin faaliyetleri ve geleceğe yönelik projeleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Programlar daha çok sohbet havasında gerçekleştirildi. Ayrıca daha önce belirlenen ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı boyunca temel ihtiyaç malzemesi yardımında bulunuldu.

AK Parti İstanbul Teşkilatımızın Ramazan ayı süresince gerçekleştirdiği faaliyetler kısaca şöyle;

- İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe birebir ev ziyaretleri yaptı. Kimi zaman iftar kk zaman da sahur programıyla ailelerle, üniversite öğrencileriyle, iş yerinde esnaflarla buluştu. Teravih namazlarının akabinde cemaatle buluşup çay eşliğinde sohbet etti.

- 136 bin 336 hane ziyaret edilerek ailelerin gönül sofrasına misafir olduk.

- 1 milyon 543 bin TL'lik ayni ve nakdi yardım yaparak yetimleri sevindirdik. Giyim hediyeleri ile 17.051 yetim ve öksüz yavrumuza bayram öncesi sevinç yaşattık.

- Yaşlı, engelli, tek yaşayan ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere toplamda 1 milyon 516 bin 183 eve sıcak yemek ulaştırdık.

- 989 bin 800 kişiye cadde, sokak ve meydanlarda iftar yemeği verildi.

- 34 bin 125 öğrenciyle birlikte iftar yaptık. 543 hanede yurt dışından gelen bin 633 üniversite öğrencisiyle iftar yapıp Ramazan duygusunu tattırdık.

- Evine, iş yerine yetişemeyen 770 bin 264 kişiye iftariyelik ikram ettik.

- 549 bin 324 erzak kolisi ve alışveriş kartı dağıtımıyla bereketi paylaştık.

- 299 milyon 500 bin TL nakit desteği ile ihtiyaç sahiplerine katkı sağladık.

- 20 bin 24 çocuğa oruç hediyesi, 610 bebeğe hoş geldin hediyesi verdik.

- 48 bin kişiye giyim desteği verdik.

- Farklı ilçelerde bin 875 hastayı, 5.600 şehit yakını ve gazilerimizin iftar sofrasına misafir olduk.

- 23 Nisan günü Dünya Çocuklarıyla İftar Programı kapsamında Ukraynalı, Filistinli, Suriyeli çocuklar başta olmak üzere 4 bin 980 yavrumuzla birlikte iftar yaptık.

- 39 ilçe genelinde 1.000'i aşkın avukatın katılımıyla sandık güvenliğini istişare etmek amacıyla iftar programı yaptık.

- Bin 100 STK iftarına, 4 bin 656 kanaat önderi iftarına iştirak ettik. Düzenlediğimiz iftarlarımızda 11 bin 101 STK mensubunu, 32 bin 603 kanaat önderini ağırladık. Ayrıca bin 794 STK'yı ziyaret ettik.