loading.gif
mobile-banner-bg

Ramazanda Tüm İftar Çadırlarımızı Deprem Bölgesine Kuracağız

...
13 Şubat 2023 - Pazartesi

Üsküdar Belediyesi olarak deprem sonrası bölgeye yardım için tüm ekiplerimizle seferber olduk. İlk olarak arama kurtarma ve teknik ekiplerimizi sorumlu olduğumuz İskenderun’a göndererek ardından bir TIR’dan dönüştürdüğümüz mobil aşevini bölgede faaliyete geçirdik.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremin bölgede hayatı felce uğratması nedeniyle belediye olarak yardım ve desteklerimizi olabildiğince sürdürme kararı aldık.

Belediye başkanımız Hilmi Türkmen kararı sosyal medya hesaplarından duyurarak, “İlk aşevimizi İskenderun’da açtık, sıcak yemek sunuyoruz biliyorsunuz. Yenileri de gelecek ama başka bir haberimiz daha var; Üsküdar’da her gün on binlerce insanımızı buluşturan meşhur iftar çadırlarını, sofralarımızı bu Ramazan Üsküdar’da değil, deprem bölgelerimizde kuracağız.” dedi.

Belediyemiz 23 Mart’ta girilecek Ramazan ayı için hazırlıklarına başladı. Ramazan öncesi deprem bölgesine yeni aşevlerinin kurulması için harekete geçtik. Belediye ekiplerimiz Ramazan’a kadar bölgede organizasyonlarını tamamlayarak günde 50 bin kişiye sıcak yemek dağıtabilir hale gelecek. Hazırlık aşamaları devam ederken depremzedelere ve bölgede çalışan görevlilere sıcak yemek dağıtımı artarak devam edecek.