loading.gif
mobile-banner-bg

Milli Ağaçlandırma Günü'nde 600 Fidan Toprakla Buluştu

...
14 Kasım 2022 - Pazartesi

AK Parti İstanbul İl Çevre, Şehir ve Kültür İşleri Başkanlığımız tarafından Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Borsa İstanbul Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nda 600 fidan toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi. AK Parti İstanbul İl Çevre Şehir ve Kültür İşleri Başkanlığımız tarafından düzenlenen program kapsamında Borsa İstanbul Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nda fidan dikim töreni yapıldı. Törene İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Çevre Şehir ve Kültür İşlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcımız Cahit Altunay, Sancaktepe Belediye Başkanımız Şeyma Döğücü, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan İl Başkanımız Kabaktepe, İnsanın kendisi ve diğer insanlarla barışabilmesi, insanın doğa ile evrenle barışabilmesi için, hayatta ona en çok yol gösterecek, hayatı kolaylaştıracak hayatı yaşanabilir kılacak temel yaklaşımlardan birisi fidan dikimidir. Bugün Milli Ağaçlandırma günü vesilesiyle biz evren ve doğa ile barışık olduğumuzu gösterecek güzel bir eylem gerçekleştiriyoruz. Ve 600 üzerinde ağacı okulumuzun bahçesinde toprakla buluşturup 500'ün üzerinde ağacımızı da İstanbul'umuzun değişik caddelerinde yaşamalarını sağlayacağız dedi.

“Her fidan ağaca dönüştüğünde sanki yeniden doğuyor ve yeşeriyor gibi hissediyoruz”

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ise “Gerçekten çok mutluyuz. Bugün, her fidan ağaca dönüştüğünde sanki yeniden doğuyor ve yeşeriyor gibi hissediyoruz. Ve çocuklarımıza karşı, doğaya yapmış olduğumuz haksızlıkların en azından bir kısmının telafi edilmesi anlamında bu etkinlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunu düşünen Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan eden Cumhurbaşkanımıza ve Orman Bakanlığımıza yeniden teşekkür ediyoruz. Çünkü çocuklarımız bunu hakediyor. Bizden bunu bekliyorlar. “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe ve Sancaktepe Belediye Başkanımız Şeyma Döğücü, çocuklarla birlikte dikilen fidanlara toprak attı, can suyunu verdi. Daha sonra öğrencilere cam fidanı ve içerisinde çeşitli hediyelerin yer aldığı çanta hediye edildi.