loading.gif
mobile-banner-bg

Milletin Bahçesinde İlk Fidanlar Rekor Katılımla Dikildi

...
30 Mayıs 2022 - Pazartesi

İstanbul’un yeni sembollerinden biri olacak “Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi”nin ilk fidanları yoğun katılımla toprakla buluştu. İl Başkanlığımızın koordinasyonunda 39 ilçeden vatandaşlarımızın akın ettiği programa 560 bin kişi iştirak etti. Bir açılış

İstanbul'un Fethi'nin 569'uncu Yıl Dönümü Kutlamaları ve Millet Bahçesi İlk Fidan Dikimi Töreni, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Hanımefendi Emine Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleşen programa; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, TBMM Bakanımız Mustafa Şentop, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, MYK ve MKYK Üyelerimiz, milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, teşkilat yöneticilerimiz ve 560 bin İstanbullu hemşehrilerimiz katıldı.

7'DEN 70'E VATANDAŞLARIMIZIN İLGİSİ YOĞUNDU

Program için il ve ilçe teşkilatlarımız İstanbullu vatandaşlarımızı tek tek arayarak programa davet etti. Kolay ve hızlı ulaşımın sağlanması için İstanbul'un dört bir yanından servis hizmeti sağlandı. Programın başlamasından saatler önce alan hınca hınç doldu. 7'den 70'e vatandaşlarımızın ilgi ve alakası görülmeye değerdi.

Fetih coşkusu, SOLOTÜRK uçuş gösterisi, konserler ve mehteran gösterileriyle başladı. Ardından Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve beraberindeki heyet alana geldi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve  Hanımefendi Emine Erdoğan, kendilerine eşlik eden çocuklarla birlikte ilk fidanı toprakla buluşturdu.

KARŞIMDA 560 BİN KİŞİ VAR

İlk fidan dikim töreninde İstanbullulara seslenen Erdoğan, konuşmasına Peygamber Efendimizin Konstantiniye muhakkak feth olacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun askeri ne güzeli askerdir hadisiyle başladı. “Tören alanında 560 bin kişi karşımda bulunuyor” diyen Erdoğan şunları söyledi: “Siz ne güzel insanlarsınız. Sizler, İstanbul'un İnşallah 2023'e giden bu yolda hazır olduğunuzu gösterdiniz.”

2053 VİZYONUMUZA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK

“Bugün İstanbul'un fethinin 569. yıldönümü ve Cumhur İttifakı olarak bir aradayız. Fethin 600. yılına adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık. Bu sembollerin her biri geleceğe bir ışıktır. Bugün burada vizyon olarak konuştuklarımız yarın ülkemizin hakikatleri olarak karşımıza çıkacaktır.”

FETİH MÜBAREK OLSUN

“Tıpkı Osmangazi gibi Fatih gibi Kanuni gibi tüm bu isimler içinde Fatih, her devirde gözbebeği olan ve İstanbul'u fethetmiş olmasıyla kalbimizde ayrı bir yere sahip olmuştur. İstanbul'un Fethi sarsılmaz bir azmin ve kararlığının neticesinde gerçekleşmiştir. datemizde kolay kazanılmış zafer yoktur. Şimdi buradan sesleniyorum Fetih mübarek olsun. Fetihlerin anası bu fethin nice asırları mübarek olsun. Fatih'ten Allah razı olsun. Fatih'in izinden gitmek için kendini yetiştiren gençlerimizden Allah razı olsun. İstanbul'u fethederek müslümanların 7 asırlık hayallerini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet, Bizans'ın hayallerini tarihe gömmüştür.”

BETONPERESTLİĞE SARILDILAR

“Ülkemizde aklını kiraya vermiş, her şeye gözü kapalı karşı çıkmayı adet haline getirmiş kesimle karşı karşıyayız. Bunlar parka yeşile karşı çıkar, işlerine gelince ‘ağaç kesilecek’ yaygarasıyla ülkenin altını üstüne getirirler. Beşiktaş’ta çınar ağaçlarını nasıl kestiklerini gördünüz. İşlerine gelince beton perestliğe sarılırlar. Bunları dikkate almıyoruz. “

BU ESERLERİ TAMAMLAYACAĞIZ

Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye, kartallar gibi yalnız uçmak zorunda kalsa da, leş kargalarının elinde kalmayacaktır. Türkiye tek de kalsa bu hak yolda yürümeyi sürdürecektir. Ülkemizde yaptığımız eserleri görmeyenlerin özellikle görmelerini beklemiyoruz. Bu yurt binalarının yapılmasından FETÖ, PKK, istihbarat aygıtları bir de CHP ve Bay Kemal rahatsız. Bu yurt hizmete girdiğinde anne ve babalar evlatlarını gönderecekler. Bunların derdi harcanan para değildir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğranda ölen varsa vatandır. Kahırlarından ölseler de bu oyunları da bozacağız. Bu eserleri tamamlayıp hizmete vereceğiz.”

SON NEFESİMİZE KADAR BURADAYIZ

Erdoğan şunları söyledi: “Hiçbir beklenti, bu mübarek ülkenin geleceğini tehlikeye atmaya değmez. Gelin eser ve hizmette, sıkıntıların çözümünde yarışalım. Biz hepsine varız. Cumhur İttifakı olarak varız. Biz Suriye’nin kuzeyinde teröristlerle mücadele ediyoruz. Kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz. Bunun için gelin 2023 hedeflerine beraber ulaştıralım diyoruz. Gelin 2053 vizyonuyla mutlaka buluşturalım. Gelin 2071 hayallerine mutlaka kavuşturalım. Gerekirse yedi düvelle kavga edelim.” Kılıçdaroğlu’nun “Kaçacak” söylemlerine tepki gösteren Erdoğan, “Yalanla, iftirayla bu iş olmaz. Biz terör örgütleri ve ağababalarının saldırılarından kaçmamışız. Biz işte 15 Gözümüzü burada açtık, havamızı burada soluduk, son nefesimize kadar buradayız. Biz bu milletin sevdalısıyız” dedi.

MİLLET BAHÇESİNİN ÖZELLİKLERİ

Millet bahçesine İstanbul'un 29 Mayıs 1453'te fethedilmesini simgeleyen 145 bin 300 ağaç dikilecek. Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi, dünyanın beşinci, Türkiye’nin ise en büyük parkı olacak. Megakent İstanbul 5 milyon 61 bin metrekarelik bir yeşil koridora kavuşacak. Aynı zamanda önemli bir yaşam merkezi haline gelecek. 28 bin kişi kapasiteli çayır büyük etkinliklere ev sahipliği yapacak. Etkinlik çayırında gösteriler, programlar düzenlenecek. 28 bin kişi kapasiteli çayır büyük ve toplu etkinliklere ev sahipliği yapacak. Etkinlikler dev ekrana yansıtılacak. 2 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip spor alanında aynı anda 300 kişi spor yapabilecek. Bahçe kültürüne uygun bir pınarbaşı olacak ve tüm bahçeyi boylu boyunca geçen bir dere yer alacak. Dere boyuna inen basamaklar ziyaretçilerin suyla temas etmelerine, çocukların su ile oynamalarına imkan sağlayacak. Millet bahçesi içinde 10 bin metrekarelik alanda 7 farklı konseptte çocuk oyun alanları oluşturulacak. Millet bahçesi içinde çiçekler de yerini alacak, yayalar yürüyüş yollarında tabiatın tüm renkleri ve kokusunu hissedebilecek. İlk etabı 29 Mayıs 2023’te açılacak. Fidan dikiminin başladığı millet bahçesinin ilk etabının 29 Mayıs 2023’te açılması hedefleniyor.