loading.gif
mobile-banner-bg

“Kent Tarımını Geliştirmek İçin İlçelerimizi Destekleyeceğiz”

...
27 Ağustos 2022 - Cumartesi

Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi, “Yüz Yüze 100 Gün” programı kapsamında Sarıyer’de ziyaretlerde bulundu. Sarıyerli çiftçilerimizle buluşan Bakanımız Kirişçi, “Bakanlık olarak kent tarımını önemsiyoruz. Bunun için tarım fonksiyonunu kaybetmemiş ilçe

İl Başkanlığımızın başlatmış olduğu “Yüz Yüze 100 Gün” programı kapsamında Sarıyerli vatandaşlarımızla, çiftçilerimizle buluşan Bakanımız Kirişçi’ye; İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İlçe Başkanımız Halil İbrahim Kurşun, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz eşlik etti.

Bakanımız Kirişçi, ilk olarak ilçe teşkilatımızla buluştu. 2023 seçimlerinin önemine vurgu yaptı. Teşkilatımızın değerlendirmelerini dinledi. Ardından saha programına başladı. Sarıyerli vatandaşlarımızla bir araya gelen Bakanımız Kirişçi onlarla sohbet etti. Sarıyer sahilde vatandaşlarımıza balık ekmek ikram etti.

KENT TARIMINI ÖNEMSİYORUZ

Program kapsamında Sarıyerli çiftçilerimizle buluşan Bakanımız Kirişçi hem anlattı hem de onların talep ve önerilerini dinledi. Kent tarımını önemsediklerini belirten Bakanımız Kirişçi, “Bakanlık olarak kent tarımını önemsiyoruz. Bunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bunun için de sizin ilçenizin de yer aldığı, halen bakir kalma özelliği taşıyan bölümleri olan ilçelerimizi önceleyeceğiz. Buralarda örtü altı yetiştiriciliğini, su ürünleri yetiştiriciliğini ve diğer ihtiyaçlarımızı karşılamak adına bunları da destekleyeceğiz. Örtü altı yetiştiriciliğinde jeotermal kaynakları da kullanarak bu enerji maliyetlerini de aşağı çekmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.