loading.gif
mobile-banner-bg

Kabaktepe: “Yaraları Birlikte Saracağız”

...
23 Ağustos 2021 - Pazartesi

İl Başkanımız Kabaktepe Kastamonu, Sinop Ve Bartın’ı Ziyaret Etti “Yaraları Birlikte Saracağız”

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, sel afetinin yaşandığı Kastamonu, Sinop ve Bartın’ı ziyaret etti. Selden en çok etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan İl Başkanımız Kabaktepe, “Her zaman olduğu gibi bu zorlu süreçte de halkımızın yanındayız. Devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olmuş statusda. Vatandaşlarımızın her türlü zayiatını karşılayacak, yaraları birlikte saracağız. AK Parti İstanbul İlçe Belediyelerimize bağlık ekipler de hem bölgedeki çalışmalara katkı sağlamaya hem de temel gıda yardımında bulunmaya devam edecek” dedi.

 

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, sel afetinin yaşandığı Kastamonu, Sinop ve Bartın’ı ziyaret etti. Afetten etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan İl Başkanımız Kabaktepe, vatandaşlarla bir araya geldi. Onlarla sohbet edip geçmiş olsun temennilerini paylaştı.

 

“DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİ”

Selden etkilenen bölgelerin yenide ihya edilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini vurgulayan İl Başkanımız Kabaktepe, “Her zaman olduğu gibi bu zorlu süreçte de halkımızın yanındayız. Devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olmuş statusda. Vatandaşlarımızın her türlü zayiatını karşılayacak, yaraları birlikte saracağız. AK Parti İstanbul İlçe Belediyelerimize bağlık ekipler de hem bölgedeki çalışmalara katkı sağlamaya hem de temel gıda yardımında bulunmaya devam edecek. Sel afetinin bölgeleri ne kadar zor statusda bıraktığını gözlerimizle gördük. Ama hakikaten milletimizin karakterini de gördük. Biraz önce bir sivil toplum kuruluşunun sorumlusu ile görüştüm, 350 gönüllü ile gelip yardıma gelmişler. Tüm kamu kuruluşlarımız, belediyelerimiz, STK’larımız halkımız ile beraber yaraları sarmaya devam ediyor. Bu da bizim hep beraber Türkiye olduğumuzu, birbirimizin sevincini paylaşarak büyüttüğümüzü, üzüntüsü ve kederini de paylaşarak azalttığımızın en güzel göstergelerinden bir tanesi. Tüm maddi hasarlar devletimizin ilgili kurumları tarafından tespit edilmeye başlanıldı. Dünden itibaren dükkanlarımız temizlendi, temizlenen dükkanlarımızın cam ve çerçeveleri takılarak bir an evvel hizmete girmesi için ilgili kamu ve kurumlarımız hızlı bir şekilde çalışıyor. Tabiri caizse cansiperane bir çalışma var. Bunun altını da tekrar çizmek istiyorum, en kısa sürede bu yaraların sarılacağından hiç şüphem yok” dedi.

 

“SİYASİ KUNDAKÇILIK YAPMAYIN”

Muhalefet partilerine, yaşanan felaketlerden siyasal çıkarım sağlama hesabı yapmaktan vazgeçmeleri nasihatinde bulunan Kabaktepe, “Dünyanın çeşitli bölgelerinde daha büyük afetler de yaşandı. Ama siyasal tavır olarak, yalanı kendine baş edinen ve bir felaketi siyasal sonuç elde etmek için kullanan bir muhalefete dünya üzerinde rastlamadık. Yani olmayan barajı, baraj var diye gösterip patlatan, tepesinin üzerinde uçan helikopteri, yok diye anlatan bir siyasi muhalefeti dünyanın hiçbir yerinde görmedik. Yangın felaketi sürecinde şunun altını çizmiştim; kundakçılık yangında olur, siyasette olmaz, siyasi kundakçılık yapmayın. Sel felaketinin neticesinde de şunun altını çiziyorum; gelin hep beraber milletimizin yarasını nasıl saracağımızın üzerinde konuşalım. Böyle bir felaketin tekrar yaşanmaması için teknik olarak daha iyiyi nasıl yapabiliriz bunu tartışalım, ama olmayan şeyler üzerinden algı balonları üreterek hem vatandaşımızın zihnini, hem burada alnının terini dökerek, kendini tehlikeye atan polisimizden, ormancımıza, AFAD’ımızdan tüm ekiplerimize hiç birinin alın terinin üzerinden bir takım spekülasyonlar oluşmasına sebep vermeyelim diye bu çağrıyı yapmak istiyorum. Bu normal bir selin ötesinde bir şey, derelerimizin debisinin 100 yıllık hesaplamalarının 2 buçuk katı üzerinde suyun geldiği bir süreç. İnşallah bundan sonra gerekli önlemleri en güzel şekilde alıp, benzeri felaketlerin yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.