loading.gif
mobile-banner-bg

İŞİM VAR. OKULA GİDİYORUM LANSMANINA KATILDIK

...
25 Ekim 2021 - Pazartesi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan, Ümraniye Belediyemiz tarafından düzenlenen 22 branşta 181 eserin yer aldığı “Geleneksel El Sanatları Sergisi”nin açılışını yaptı, daha sonra Ümraniye Belediyesi’nin önemli bir sosyal soruml

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan, Ümraniye Belediyemiz tarafından düzenlenen 22 branşta 181 eserin yer aldığı “Geleneksel El Sanatları Sergisi”nin açılışını yaptı, daha sonra Ümraniye Belediyesi’nin önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan “İşim Var. Okula Gidiyorum.”un tanıtım programına katıldı.

Emine Erdoğan, Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün kurs hocaları ve öğrencileri tarafından hazırlanan serginin açılış kurdelesini keserek eserleri yakından inceleyip bilgi aldı.

“İŞİM VAR. OKULA GİDİYORUM.” PROJESİ

“İşim Var. Okula Gidiyorum.” projesi kapsamında, sosyoekonomik sebeplerle eğitimlerini bırakmış veya ara vermek zorunda kalmış öğrencileri tekrar eğitim hayatına kazandırıyor. Gençler, seçtikleri branşlarda uzmanlaşmaları için çeşitli işletmelere stajyer olarak yerleştiriliyor. Bu proje yalnızca gençleri mesleki eğitim merkezlerine yönlendirmekle kalmayıp, kendilerini yetiştirecek olan; belgesi olmayan iş yeri sahiplerine de; kalfa, usta ve usta öğreticilik belgesi kazandırıyor. Psikolog ve eğitimcilerden oluşan proje ekibi; yoğun bir mesai harcayarak, eğitimini yarıda bırakmış yüzlerce genci tekrar eğitim hayatına kazandıracak.

Projenin tüm ülkede yaygınlaştırılmasını dilediğini belirten Erdoğan, Çünkü okuldan uzak kalan her evladımızın, zararlı odakların hedefi olduğunu biliyoruz. Çocukluk ve gençlik yılları tohum ekme mevsimidir. Her evladımız, ekinlerini ömür boyu toplayacağı, kaliteli bir eğitim hayatını hak eder. Onlara bu imkânı vermek için gayret eden herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.