loading.gif
mobile-banner-bg

Hakkını Alan İşçinin İş Verimliliği Artar

...
01 Mayıs 2022 - Pazar

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında bir tebrik mesajı yayımladı.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında bir tebrik mesajı yayımladı.

İl Başkanımız Kabaktepe'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

Kıymetli dostlar; emek ve alın teri, şüphesiz bu dünyada en kutsal şeylerden biri. Hayatımızın her alanı bir emeğin ürünü, hatta yaşamın kendisi başlı başına emeğin kendisidir.

İstediğimiz tüm iyi ve güzel şeylerin gerçekleşmesi için ilk şart emek vermektir. Nitekim Yaradan da “insan için ancak emeğinin karşılığı vardır” buyurarak iyi sonuçlar için çaba sarf etmenin önemini ifade etmektedir.

Sanayi Devrimi’nin ardından oluşan düzende işçiler, iş yükü ve çalışma saatleri artmasına rağmen emeklerinin karşılığını alamıyordu. Her şeye bir sömürü aracı olarak bakan zihniyet, insanı da emeği üzerinden sömürüyor ve en temel haklarını dahi görmezden geliyordu.

Halbuki bizler “işçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz” prensibini öğütleyen Peygamber’in takipçileri olarak, insan emeğinin ne denli kıymetli ve işçi hakkının ne kadar mühim olduğunun farkında olmalıyız.

Toplumsal huzurun şartı, herkese hakkının teslim edildiği bir düzen ve adaletli bir yaklaşımdır. Emeklerinin karşılığını alan insanların iş hayatındaki verimlilikleri ve motivasyonlarının artması da yaşam kalitesine olumlu katkı sağlayacaktır.

“Kökü ezelde ve dalı ebedde bir sistem” bilinciyle, emeğin kıymetini bilerek adaletten yana olan herkese ve alın teriyle bu ülkeye değer katan emekçilere teşekkür ediyorum. #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.