loading.gif
mobile-banner-bg

“Haftada 500 Bin İnsana Temas Ediyoruz”

...
04 Mart 2024 - Pazartesi

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Haber7 stüdyolarında açıklamalarda bulunarak mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin beceriksiz icraatlarını tek tek sıraladı.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’nin konuğu oldu. Kabaktepe programda yaklaşan seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

‘’KAPI KAPI GEZEREK PROGRAMLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’’

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, ‘’AK Parti tüm seçimleri çok ciddiye alarak çalışan bir harekettir. Dolayısıyla 31 Mart 2024 seçimlerine de ciddi vaatlerimiz ile hazırlanıyoruz. İstanbul’da yaşayan tüm vatandaşlarımız ile gerek sosyal medya mecraları gerek diğer iletişim araçları ve en önemlisi yüz yüze görüşerek kapı kapı gezerek programlarımızı gerçekleştiriyoruz’’ dedi.

Kabaktepe, ‘’İstanbul’da 7,5 milyon bağımsız birim var. Biz bu vatandaşlarımızın tamamı ile seçime kadar merhabalaşmak istiyoruz. Haftada 500 bin insana temas ediyoruz. Belediye başkan adayımız, milletvekillerimiz, teşkilat mensuplarımız sahada sürekli çalışmaktadır. İstanbul’a fetret dönemini unutturacak ve hangi çalışmaları yapacağımızı anlatıyoruz. Seçim sahada kazanılıyor, sandıkta muhafaza ediliyor. Sahada seçimi kazanmak için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz’’ diye konuştu.

“650 BİN KONUTUN YENİLENMESİNİ İSTEMİYORLAR”

Kentsel dönüşümle ilgili İstanbul’da çok fazla sorunun olduğunu belirten İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti döneminden devralınan ama beceriksiz yönetimden dolayı devam edemeyen İSMEK gibi projelerin faaliyetlerinde şikâyetler var. İlçe belediyelerinde yapı stoklarımız ve dönüşümlerimiz devam ediyor ancak büyükşehir belediye katkısı olmadığı için vatandaşlar şikâyet ediyor. Şu an İstanbul’u yöneten Ekrem Bey neden 650 bin konutun değişimini ve yenilenmesini istemiyor. Kendileri depreme dayanıklı evlerde oturuyor ama İstanbullu vatandaşlar hak etmiyor mu? Büyükşehir ‘bedava karot örneği aldırıyorum’ diyor. Madem dönüşüm yapmayacaksın bedava niye karot örneği aldırıp evlerin depreme dayanıklılığını ölçtürüyorsun? Ekrem Bey başarısızlığını ve beceriksizliğini bu tip söylemlerle örtme çabasında. Kendileri güvenli evlerde otururken İstanbulluların güvenli evde oturması için yapılan projeleri değersizleştirmekle kalmayıp, CHP ‘buna ne gerek var’ diyor. CHP, ‘buna ihtiyaç yok, yapamazsınız, yaptırmayız’ gibi söylem geleneğinin en büyük siyasal temsilcilerinden biri olmuştur’’ dedi.

“KENDİ İDDİASININ %90’INI BİLE GERÇEKLEŞTİREMEDİ”

Metro yapıyorsunuz ‘ihtiyaç yok’ diyerek orayı dolduruyorlar. Tünel yapıyorsunuz ‘gereksiz’ diyerek kapatıyor. Marmaray’a, Avrasya’ya ne gerek var dediler. Yavuz Selim Köprüsü'ne ne gerek var dediler diye konuşan İl Başkanımız Kabaktepe, ‘’ . Bunlara ne gerek var? Hadi bir hafta kapatalım bakalım ne gerek olup olmadığını görelim. Şimdi konut dönüşümlerine ne gerek var diyorlar. Bakın, kendi verdikleri sözü, kendi verdikleri rakamlarla karşılaştığınızda %10’unu bile yapamamışlar. Konut yenileme ile ilgili 115 binden bahsediyorlar ve 9 bin konut yaptıklarını söylüyorlar. Gerçek bir rakam değil ama hadi onu esas alalım. Kendi iddiasının bile %90’ını gerçekleştirememiş bir belediye başkanının İstanbul'un kentsel dönüşüm derdiyle, yapı stokunun yenilenmesi derdiyle dertlenmesini bekliyorduk ama bu kadar duyarsızlığı da işin açıkçası anlamlandıramıyoruz’’ dedi.

“ARIZALAR İKİ KATINA ÇIKTI”

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Bize diyorlar ki İstanbul’u siz de yönettiniz sizde de arıza olmuyor muydu neden eleştiriyorsunuz diye. Biz zaten diyoruz ki AK Parti döneminde trafik %40 yoğundu şimdi niye %65 yoğunluğunda? AK Parti döneminde 100 arıza oluyordu şimdi 190 arıza oluyor neredeyse iki katı. Neden bu artış diyoruz? 

Kabaktepe konuşmasına şöyle devam etti;

Biz size dünyanın en genç filosunu bıraktık siz şimdi dünyanın en yaşlı filosu olmaya gidiyorsunuz. İstanbul dünyada en çok metrobüsün ya da İETT otobüsünün ya da toplu ulaşım otobüsünün yandığı kent oldu. Siz otobüsü üreten firmayı yetersiz görüp kendi yandaşlarınıza bakım onarım ihalelerini verirseniz olacak olan, yaşanacak olan budur. İstanbul'da nüfus artmamasına rağmen 2019-2024 arasında siz 30 dakikada bir giden otobüs hattını 45 dakikaya 1 saate çıkarıyorsanız; bazı hatları iptal ediyorsanız, otobüslerin içerisindeki temizlikten teknik bakım onarıma kadar bunları beceremiyorsanız millet size ulaştıran değil ulaştıramayan belediye der. Metrobüs bozulmuş, İETT araçları yanıyor, tramvaylar birbirine çarpıyor, merdivenler yürümüyor, asansörler çalışmıyor gibi bir sürü sorunla yüz yüze ve iç içeyiz.

300 BİN GÖNÜLLÜ ORDUSU İLE SANDIKLARA SAHİP ÇIKILACAK!

İstanbul’da 33 bin seçim sandığının olduğunu belirten İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, her sandıkta AK Parti'mizin sandık kurulu üyelerinin listeleri hazırlandı ve teslim edildi. Bunların eğitim çalışmalarına başlandı. 66 bin tane sandık kurulu üyemiz ve bununla beraber müşahitlerimiz, avukatlarımız, kat sorumlumuz, okul sorumlularımız ile birlikte seçim günü 300 bine yakın arkadaşımız ile sandık başında olacağız. Diğer siyasi partiler de olacak. En başta söylediğimiz gibi seçim sahada kazanılır, sandıkta muhafaza edilir. Vatandaşımızın oyunu verdiği şekliyle sayılması ve kayıtlara geçmesini biz 66 bin resmi sandık görevlimizle ve bunun yanında müşahit, kat ve okul sorumlumuzla gerçekleştirmeye gayret edeceğiz’’ dedi.

KURUM FARKI AÇIYOR!

Kabaktepe, ‘’Bu hafta itibariyle partiler adaylarını belirlediler, bu hafta çıkıyoruz. Bakalım çıkan sonucu göreceğiz. Geçen haftalarda Murat Kurum Başkan bu konuda açıklama yaptı. Gelen ilk araştırmalara göre zaten yüzde 1, 1,5'luk bir önde olmamıza dair kamuoyu araştırması vatandaşlarımıza paylaştı Murat Kurum Bey. Dolayısıyla bunu yukarı doğru açılarak devam edeceğini düşünüyoruz’’ diye konuştu.