loading.gif
mobile-banner-bg

Erzurum ve Adıyaman Tanıtım Günleri’ne Katıldık

...
10 Ekim 2022 - Pazartesi

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Erzurum ve Adıyaman Tanıtım Günleri’ne katıldı.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul’da Yenikapı ve Maltepe’de yoğun bir şekilde devam eden hemşehri tanıtım günlerine iştirak etmeye devam ediyor. Tanıtım Günleri programının bu haftaki şehirleri Erzurum ve Adıyaman’dı.

Ülkemizin dört bir yanındaki kültürel zenginliğe ev sahipliği yapan İstanbul’da, hem şehirlerimizin yöresel özelliklerini tanımak hem de hemşehri buluşmasına, kaynaşmasına imkan sağlamak amacıyla tanıtım günleri düzenleniyor. İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe de bu hafta düzenlenen Erzurum ve Adıyaman Tanıtım Günleri’ne katıldı.

ERZURUM; KÜLTÜR VE İRFANIN YAŞAYAN HAFIZASI

Şehirlerimizin yöresel yemeklerinden tattı, el işçiliği ürünlerini inceledi. İl Başkanımız Kabaktepe ilk durağı olan Erzurum Tanıtım Günleri’nde; “Erzurum, bizim Orta Asya'dan bugüne getirdiğimiz kültür ve irfanın yaşayan hafızasıdır. Birlik ve beraberliğimizin mayası olan şehrimiz, sıcak kanlı Dadaşlarıyla, yürekten söylenen türküleriyle tam bir kardeşlik diyarıdır.” dedi.

ADIYAMAN; GEÇMİŞTEN BUGÜNE MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ OLDU

İl Başkanımız Kabaktepe’nin bir sonraki durağı da Adıyaman Tanıtım Günleri oldu. Burada Adıyamanlı hemşehrilerimizle buluşup sohbet eden Kabaktepe, burada yaptığı konuşmada “Farklı kültürlerin kendi renklerini koruyarak yaşadığı Adıyaman, geçmişten bugüne medeniyetlerin beşiğidir. Dünyaya sembol olmuş bir kentin güzel insanlarıyla bir arada olmak paha biçilmez bir mutluluktu.” ifadelerini kullandı.