loading.gif
mobile-banner-bg

Dünya Çocuklarıyla İftarda Buluştuk

...
23 Nisan 2022 - Cumartesi

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, dünya çocuklarıyla iftar yaptı. İl Sosyal Politikalar Başkanlığımız tarafından 23 Nisan vesilesiyle düzenlenen iftar programına Ukraynalı, Filistinli, Suriyeli savaş mağduru çocuklar başta olmak üzere pek çok farklı ülk

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, dünya çocuklarıyla iftar yaptı. İl Sosyal Politikalar Başkanlığımız tarafından 23 Nisan vesilesiyle düzenlenen iftar programına Ukraynalı, Filistinli, Suriyeli savaş mağduru çocuklar başta olmak üzere pek çok farklı ülkeden çocuk ve ailesi katıldı.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İl Sosyal Politikalar Başkanlığımız tarafından 23 Nisan vesilesiyle düzenlenen Dünya Çocukları İftar Programında çocuklarla birlikte iftar yaptı. Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa; İl Sosyal Politikalar Başkanımız Sevim Sayım Madak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcımız İsmail Ergüneş, Eyüpsultan İlçe Başkanımız Muhammet Vanlıoğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanımız Deniz Köken, dünyanın farklı ülkelerinden 500'e yakın çocuk ve aileleri katıldı.

ARZU EDERİZ Kİ HİÇBİR ÇOCUĞUN GÖZYAŞI AKMASIN

İstanbul'da ikamet eden dünya çocuklarıyla iftar yapmaktan mutlu olduğunu söyleyen İl Başkanımız Kabaktepe, Çocuklarımıza miras bırakacağımız yerdir dünya.' deriz ama artık cümleyi tersinden kurmak lazım. 'Çocuklarımızdan emanet aldığımız bir yerdir dünya.' anlayışıyla dünyadaki hayatımızı planlamamız lazım. Gönül arzu eder ki dünya bir barış gezegeni olsun. Gönlümüz, kalbimiz arzu eder ki dünyada hiçbir çocuğun herhangi bir nedenden dolayı gözyaşı akmasın. Gönlümüz arzu eder ki çocuklarımız hep neşe, huzur içerisinde, kendilerine inşa edilebilecek ve dünyaya iyilik, güzellik bırakabilecek bir yaşama başlayabilsinler. şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIN SEVGİSİ, SAMİMİYETİ VE MASKESİZLİĞİ HERKESE ÖRNEK OLMALI

İnsanın her yaşta yaşamın zevkini çocukça tadabilmeye muhtaç olduğunu dile getiren Kabaktepe, 23 Nisan'da biz de çocuklarımızla çocuk oluyor ve bu neşeye katılıyoruz. Aynı zamanda görülüyor ki çocukların saflığı, samimiyeti, duygularındaki maskesizlik insan hayatında her zaman takınılması gereken bir davranış tavır. dedi.

ÇOCUKLARIMIN GÜVENDE OLMASI İÇİN GELDİM

Ukrayna'nın Ivov kentinden 3 çocuğuyla savaş nedeniyle 1,5 ay önce Türkiye'ye gelen Oksana Majarova da etkinliğe davet edildikleri için teşekkür etti. Majarova, Çocuklarımın güvende olması için geldim. Ailem, annem, kuzenlerim orada kaldı. Hislerimizi soracak olursanız, hepimiz aynı hissediyoruz. Bir an önce memleketimize, evimize çocuklarımızla birlikte sağ salim bir şekilde dönmeyi ve bu savaşın bitmesini ümit ediyoruz. diye konuştu.

8,5 MİLYARLIK İNSAN AİLESİNİN FERTLERİYİZ

Çocukların öldürülmediği, insanların ayrımcılığa maruz kalmadığı bir dünya inşa etmek için mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan İl Başkan Yardımcımız Madak, Tenlerimiz, dillerimiz, ülkelerimiz, ırklarımız farklı olabilir ama hepimiz aynı insanız. Hepimiz 8,5 milyarlık büyük insanlık ailesinin fertleriyiz. Göz renklerimiz farklı olsa da gözyaşımız aynı renkte. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık ifade ettiği gibi adalet ve barışla dolu “Yeni bir dünya mümkün” diyor ve bu uğurda her türlü çabayı gösteriyoruz. Bundan sonra da aynı yolda yürümeye devam edeceğiz.

SAVAŞLAR BİTSİN

Annesi ve kardeşleriyle savaştan kaçmak için geldiklerini söyleyen Vladimir Majarova da Ölüm korkusuyla geldik. Korku ve endişe hissediyorum. Bir an önce evime dönmek istiyorum. Bitsin bu savaş. Rusya bize saldırmasın. dedi. Svitlina Kulak da savaştan kaçmak için Doğu Ukrayna'dan Türkiye'ye geldiklerini ifade ederek şu an iki çocuğu için güvenli bir yerde olduğunu ve bir önce memleketlerine dönmeyi ümit ettiklerini kaydetti. Hacivat-Karagöz gösterisi yapılan program, savaş dolayısıyla ailesiyle Türkiye'ye gelen Ukraynalı çocuğun şiir okumasıyla devam etti.

Programda Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan'dan çocuklar yöresel gösteriler sundu.Çocuklara hediyelerin dağıtıldığı programın sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.