loading.gif
mobile-banner-bg

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

...
29 Ekim 2021 - Cuma

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İl Başkanımızın mesajı şöyle:

“Köklü bir maziye ve insanlığı yücelten değerlerle dolu bir medeniyet birikimine sahip olan milletimizin, büyük bir kurtuluş mücadelesi ardından kurduğu Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü iftiharla idrak ediyoruz.

Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizi kurup bize emanet edenler, ülkenin büyük bir kuşatma ve işgallerle sarsıldığı en kritik günlerde bile, öncelikle TBMM’ni ihdas edip yapılacak tüm işlerin meşruiyetinin oradan elde edilmesini sağlamakla, bir anlamda Cumhuriyetin temelini daha o gün atmışlardır.

Bu toprağın her karışını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizin ve fedakâr gazilerimizin bize emaneti olan cumhuriyeti ilmin, irfanın ve medeniyet değerlerimizin verdiği ilhamla sürekli daha ileriye taşımak, her zaman ve hepimizin en büyük ve en onurlu sorumluluğu olacaktır.

Dün olduğu gibi bugün de Türkiye üzerinde kendi karanlık emelleri doğrultusunda hesaplar yapanlar vardır ve olacaktır.

Aynı geçmişin ruhundan damıtılmış, aynı ideallere sahip bir millet olarak bu tür oyunları ve tehditleri her zaman bertaraf edecek güce, inanca ve azme sahibiz.

İçtenlikle inanıyoruz ki, bizi biz yapan değerlere sımsıkı sarıldığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur.

Ve yine biliyoruz ki, vatanımız, bayrağımız ve ortak değerlerimiz söz konusu olduğunda bütün başka farklılıklarımız sadece birer teferruattır.

Bugünlere elbette kolay gelmedik.

Nice acıyı, nice zorluğu birlikte paylaştığımız gibi, cumhuriyetimiz adına gurur dolu nice büyük projeyi Türkiyemize kazandırmanın sevinç, heyecan ve coşkusunu da birlikte yaşadık.

Bir binanın tuğlaları gibi daha çok kenetlenerek… Birbirimizi daha çok severek, daha çok dinleyerek, daha çok anlamaya çalışıp daha çok kucaklaşarak… Aklımızı, ellerimizi ve yüreklerimizi Türkiye ve kardeşlik ekseninde meczetme şiarından bir an bile vazgeçmeden, başta 2023 olmak üzere diğer tüm büyük hedeflerimizi de bir bir gerçekleştirecek, çok daha görkemli başarılara yine hep birlikte imza atacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Cumhuriyeti kurarak bize emanet eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 98. yılının ülkemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”