loading.gif
mobile-banner-bg

Cumhurbaşkanımız Erdoğan: “Birlik Ve Beraberliğimiz Daim Olsun”

...
27 Ağustos 2022 - Cumartesi

İl Başkanlığımız tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen “Kahramanları Anma ve Zafer Gecesi” programımıza Cumhurbaşkanımız Erdoğan telefon bağlantısıyla katıldı. Programımıza katılan yaklaşık 2.500 şehit ve gazi yakınımıza seslenen Cumhu

İl Başkanlığımız tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında “Kahramanları Anma ve Zafer Gecesi” düzenlendi. Ümraniye Millet Bahçesi’nde düzenlenen programa Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Sosyal Politikalar’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Sevim Sayim Madak, İlçe Başkanımız Mahmut Eminmollaoğlu, Belediye Başkanımız İsmet Öztürk ve yaklaşık 2.500 şehit ve gazi yakını katıldı.

Mehteran gösterisiyle başlayan programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu, şehitler için dua edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da telefonla bağlanarak, şehit aileleri ve gazilere seslendi.

Şehit aileleri ve gazileri, akşamın bu saatinde, bir yaz akşamında en kalbi duygularla selamladığını belirten Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet diledi, ailelerine sabırlar temenni etti. Gazilere Allah'tan şifalar dileyen Erdoğan, onların da ailelerine sabırlar niyaz etti.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Değerli kardeşlerim, sizler gerçekten bu ülkede, bu ülkenin istiklal ve istikbali için verilen bir mücadelenin en azından bugüne kadar hem sabırla hem de bu yolda, bu topraklarda adeta 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyerek, bu topraklara, bu vatana hizmet verdiniz. Siz hep 'tek bayrak' dediniz, 'tek millet' dediniz, 'tek vatan' dediniz, 'tek devlet' dediniz ve bu yoldan ayrılmadınız. Rabb'im yar, yardımcımız olsun. Birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. 2023 için de bu yolda inanıyorum ki sabit-kadem olarak yola devam edelim. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.

DEVLETİMİZİN ETKİ VE İLGİ ALANI GENİŞLEMİŞTİR

Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, “Dünya’da önemli değişiklikler var, etrafımızda önemli değişiklikler var biz bunları yakından takip ediyoruz. Eğer ki ülkemize tehdit, tehlike ne varsa bunlara karşı alınması gereken bütün tedbirleri aldık, alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin etki ve ilgi alanı genişlemiştir. Buna bağlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sorumlulukları artmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri Cumhuriyet datemizin en detaylı operasyonlarını, en detaylı tatbikatlarını büyük bir başarıyla yaptı ve yapmaya devam ediyor. Kutsal değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bedenlerinin bir parçasını feda eden gazilerimize de saygılarımı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

BU MİLLETİ SİNDİRMEK İSTEYENLERE HER ZAMAN GÖĞSÜNÜ GERECEK ERLER VARDIR

Ağustos ayının Türk datende zaferlerle dolu bir ay olduğunu belirten İl Başkanımız Kabaktepe, “Şunun altını sürekli çiziyoruz ve söylüyoruz. Birileri, bu milleti tarihteki oyuncu rolünden, tarih yapar rolünden, date değiştiren rolünden, çağ açan, çağ kapatan rolünden vazgeçirmek isteyebilir. Ama şunu herkes bilsin ve işitsin ki işte şu ay yıldızın altında, işte şu al bayrağın altında bu milleti sindirmek isteyenlere her zaman göğsünü gerecek erler de vardır, şehitler de vardır, gaziler de vardır. diye konuştu. Tüm şehitleri ve gazileri minnetle anan Kabaktepe, yakınlarına, dernek yöneticileri ve mensuplarına teşekkür etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanımızın talimatları ile kurulan Sosyal Politikalar Başkanlığı Şehit, Gazi ve Yetim Komisyonu tarafından yıl boyu periyodik olarak tüm şehit yakını ve gaziler ziyaret ediliyor. Programa tüm şehit ve gazi dernekleri davet edildi ve çoğu katıldı. Program katılımcıları arasında; Şehit yakınları, Kore, Kıbrıs, TSK Doğu-Güneydoğu Gazileri, 15 Temmuz Şehit yakınları ve Gazileri, Sivil Şehit Yakını ve Gazileri, Korucu şehit yakınları ve gazileri yer aldı. Öte yandan programda doğum günleri 26 ve 27 Ağustos'a denk gelen şehit yakını ve gazilerin (Hacı Ömer Yılmaz, Ümit Gürbüz, Tuncay Demiryürek, Yasin Duman'ın) doğum günleri kutlandı.

Gururbey ve Özlem Üngör'ün konser verdiği program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.