loading.gif
mobile-banner-bg

“ÇOCUKLAR GÜLERSE DÜNYA GÜLER”

...
01 Ekim 2021 - Cuma

İl Sosyal Politikalar Birim Başkanlığı Şehit, Gazi ve Yetim Komisyonu tarafından organize edilen “İstanbul Çocuk Buluşması” yoğun bir katılım ile Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleştirildi.

İl Sosyal Politikalar Birim Başkanlığı Şehit, Gazi ve Yetim Komisyonu tarafından organize edilen “İstanbul Çocuk Buluşması” yoğun bir katılım ile Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleştirildi.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe’nin tensipleri ile kurulan Şehit, Gazi ve Yetim Komisyonu, görev alanındaki vatandaşlarımıza ulaşmak ve onların dertleriyle dertlenmek adına Sosyal Politikalardan sorumlu İl Başkan Yardımcımız Dr. Sevim Sayım Madak’ın riyasetinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tüm alt komisyonları ile zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin her daim sahada var olmayı ve sorun çözmeyi şiar edinen Sosyal Politikalar Birimi, sahada yapılan ziyaretlerin yansıra yine kendi alanında insana dokunan projeleri de peyderpey hayata geçirmeyi amaçlayan bir anlayış ile hareket etmektedir.

Bu minvalde iki ayda bir tüm şehit yakınlarını, gazileri ve yetim-öksüz ailelerini ziyaret etmeyi taahhüt eden komisyon, sahadaki çalışmalarını aksatmadan devam ettiriyor. Yapılan ziyaretlerin ve çalışmaların neticesinde belirlenen yetim-öksüz çocukların ağırlıkta olduğu yaklaşık 200 çocuk geçtiğimiz Cuma akşamı düzenlenen “İstanbul Çocuk Buluşması” kapsamında Üsküdar Valide Sultan Gemisindeki Boğaz Turu etkinliğinde misafir edildi. Eğitimci-Yazar Amina Ateş Kabaktepe, İl Sosyal Politikalar Başkanı Dr. Sevim Sayım Madak, İl İnsan Hakları Başkanı Yıldız Konal Süslü, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Şehit, Gazi ve Yetim Komisyonu Başkanı Selman Enes Yücel, İl Spor Komisyonu Başkanı Serhat Karadağ, İl Sosyal Politikalar Komisyon Üyeleri, Üsküdar İlçe Kadın Kolları Başkanı Maide Bukem Abay, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Komisyon Başkanlarının katılım sağladığı program yaklaşık üç saat sürdü.

Programa aileleri ile birlikte katılan çocukların oldukça keyifli ve eğlenceli vakit geçirdiği, ailelerin ise en güzel İstanbul manzarası eşliğinde dinlenme imkânı bulduğu Boğaz Turunda birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Çocukların eğlenmesi adına oluşturulan oyun alanlarında Nasreddin Hoca ve Hacıvat-Karagöz oyunları, fıkra anlatma yarışması, şiir okuma yarışması gibi içerikler sahnelendi. Etkinlik esnasında tüm katılımcılara köfte-ekmek ve içecek ikram edilirken çocuklar ise patlamış mısır, pamuk şeker ve dondurmaya adeta doydu.

Programın en anlamlı sürprizini ise yazdığı kitapları ile çocuklar nezdinde büyük bir popülaritesi bulunan ve çok sevilen Eğitim ve Yazar Amina Ateş Kabaktepe yaptı. “Çılgın Sınıf“ isimli kitabını tek tek imzalayarak çocuklara takdim etmesi aileler ve çocuklar tarafından büyük mutluluk karşılandı. Yapılan protokol konuşmalarının ve çocuklara oyuncak dağıtımlarının ardından Boğaz Turu programı sona erdi.