loading.gif
mobile-banner-bg

CHP’li İBB Durdurdu, AK Partili Zeytinburnu Belediyesi Yaptı

...
15 Kasım 2021 - Pazartesi

AK Partili İBB döneminde yapımına başlanan Marmaray Zübeyde Hanım Parkı çalışmaları, CHP’li yönetim tarafından durduruldu. 2 yıldır atıl bırakılan ve çöplüğe dönüşen alandaki çalışmaları Zeytinburnu Belediyesi üstlenerek 38 günde tamamladı. Yaklaşık 34 bi

AK Partili İBB döneminde yapımına başlanan Marmaray Zübeyde Hanım Parkı çalışmaları, CHP’li yönetim tarafından durduruldu. 2 yıldır atıl bırakılan ve çöplüğe dönüşen alandaki çalışmaları Zeytinburnu Belediyesi üstlenerek 38 günde tamamladı. Yaklaşık 34 bin metrekarelik alanda binlerce metrekare yeşil alan, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla halkın hizmetine açıldı.

Kazlıçeşme Mahallesi’nde Marmaray Durağı üzerinde yer alan ve yapımı Zeytinburnu Belediyesi tarafından 38 günde tamamlanan ‘Marmaray Zübeyde Hanım Parkı’ düzenlenen törenle hizmete açıldı. Katılımın yoğun olduğu açılışa; Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu, İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Zeytinburnu Belediye Başkanımız Ömer Arısoy, İlçe Başkanımız Selami Delibalta, teşkilat mensuplarımız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KARAİSMAİLOĞLU: “İŞİ EHLİNE VERİNCE NETİCE ALINIYOR”

Marmaray güzergahının üstü kapatılarak elde edilen alanın, park ve dinlenme alanı olarak hizmet vermesi amacıyla yapıldığını vurgulayan Karaismailoğlu, “Devam eden metro inşaatının üzerine hafriyat döken, hastane yolunu yapmayan, metrosunu durduran, Bakanlığı’mızın yaptığı projelerin üzerine çökmeye çalışan zihniyetten daha fazlasını beklemezdik. Sonrasında Zeytinburnu Belediyemiz devreye girdi. Belediye Başkanımız gereğini yaptı. Kalan kısımları hızla bitirdi. Ne demiş atalarımız ‘At binenin kılıç kuşananın’. İşi ehline verince bakın nasıl da netice alınıyor” diye konuştu.

KABAKTEPE: “İSTANBUL AK BELEDİYECİLİK İLE YENİDEN BULUŞACAK”

CHP’li yönetim tarafından durdurulan yüzlerce proje olduğuna dikkat çeken İl Başkanımız Kabaktepe, “Marmaray Zübeyde Hanım Parkı, CHP’li İBB yönetimi iş başına geldiğinden beri yapımını durduğu, iptal ettiği çalışmalardan sadece biri. Son 2,5 yılda AK Partili İBB döneminde yapımına başlanıp büyük ölçüde tamamlanmış işlerin açılış törenini yaparak ‘Ben yaptım’ diye pazarlayanlar, pek çok projeye taş koydular. Bugüne kadar 1 tane eser inşa etmediler. Yaptıkları tek şey Guguk Kuşu Siyaseti. Ama bilsinler ki bu millet her şeyi görüyor, her şeyin farkında. İstanbulluların bütçesinin algı ve reklam çalışmalarına harcayıp hizmeti unutan CHP belediyeciliğine hakettiği cevabı sandık günü verecek. 2023’te Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kalkınma ve gelişim hedeflerine adım adım ilerleyecek. 2024 seçimlerinde de İstanbul yeniden AK Belediyecilik ile kavuşacak.” dedi.

ARISOY: “YILLARDIR UĞRAŞTIĞIMIZ BİR PROJENİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, parkın yaklaşık 2 yıldır atıl bir statusda olduğunu ve vatandaşların bu statusdan rahatsız olduğunu belirterek; 17 Ekim 2018 datende AK Partili İBB döneminde yapımına başlanan Marmaray Zübeyde Hanım Parkı, CHP’li İBB tarafından yarım bırakıldı. Bunun üzerine Zeytinburnu Belediyesi olarak projeyi üstlendik ve 38 günde tamamladık. Bu alan iki yıl boyunca çok kötü statusdaydı. Bu çevrede oturan insanlar çok rahatsızdı. İçerisinde bulunduğumuz alan çöplüğe dönmüş statusdaydı. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözü tuttuk. Elimizde olmayan bu gecikme için bütün komşularımızdan özür diliyoruz. Ama olanda hayır vardır. Toplam 3 ada, yaklaşık 34 bin metrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Binlerce metrekare yeşil alan, yürüyüş ve bisiklet yolları… Burası Zeytinburnu’muz için yeni bir nefes olacak inşallah.” ifadelerini kullandı.