loading.gif
mobile-banner-bg

CHP'li İBB Başkanı, Vadettiklerinin Yüzde 6,5'ini Yaptı

...
30 Ekim 2022 - Pazar

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Beyaz TV'de Melis Bağcı'nın sunumuyla canlı yayınlanan Akılda Kalsın programının canlı yayın konuğu oldu. CHP'li İBB'nin eserlerle değil temel atmama törenleriyle, açılış yaptıktan sonra üretime kapatılan ekmek fabrikal

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Beyaz TV'de Melis Bağcı'nın canlı yayın konuğu oldu. İl Başkanımız Kabaktepe'nin gündeme ilişkin açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle;

İSTANBUL'UN KAYIP BİN GÜNÜ 

İnsanı ilk önce kendi iddialarıyla değerlendirmek lazım. Dolayısıyla siz belediye başkanlığı seçimine girerken İstanbullulara ne söz verdiniz geçen 1000 günde ne yaptınız? Bunları tek tek ortaya koyduk biz verileriyle beraber. Bizim tespitlerimize göre; -o gün itibariyle söylüyorum- 6,5 kendi vaatlerini gerçekleştirme oranı. Bir de kendi vaatleri dışında İstanbulluların beklentileri var. Üçüncü bir kalem olarak da AK Partinin başlayıp CHP devraldıktan sonra projeleri devam edip etmediği ile ilgili konu var. Halk Ekmek bunlardan üçüncüsü ile ilgili. Şimdi bu fabrikanın açılışı şunu da söyleyeyim kayıp 100 günün baskısı CHP'li İBB yönetimini 150 günde 150 proje gibi bir şey başlattılar. Eyvallah bu bizim memnuniyet duyacağımız bir şeydir. Yeter ki İstanbul proje kazansın. Ama onların da bir kısmını mesela Maltepe'de yurt açıldı. 20 yıldır var olan yurdu yeniden açtılar. Sadece dışını boyamışlar. 150'nin içerisinde de böyle şeyler var. Onların analizlerini de yapıyoruz. Onlardan bir tanesi de Halk Ekmek.

AÇILIŞ TÖRENİ YAPTIKLARI HALK EKMEK FABRİKASI 3 AYDIR KAPALI 

Bakın burada çok önemli bir husus var. CHP grubu şuan açtık dedikleri Halk Ekmek fabrikasının kredilendirme işlemleriyle ilgili mecliste red oyu vermişlerdir. Bu fabrika yapılmasın demişlerdir. AK Parti döneminde yapamazsınız dedikleri fabrikayı sonradan tamamlamışlar. Bak bunu da tebrik ediyorum. Nasıl tamamladıklarını da konuşacağız ama.

Şimdi biz büyükşehir meclisimizde Grup Sözcümüz Murat Bey tarafından bunu dile getirdik. Dedik ki ekim ayların başlarında; fabrikayı açtık diyorsunuz ama tespitlerimize göre bu fabrika çalışmıyor. Ondan sonra 13 Ekimden sonra yine ilgili Halk Ekmek fabrikasının önünde İl Başkan Yardımcımız Ejder Bey gitti basın açıklaması yaptı ‘fabrika çalışmıyor' diye. 1 hafta sonra da ben gittim çalışmıyor diye. Şimdi orada bir takım mizansen falan yaparak yönetim kurulundan bir yetkili gelmiş işte bir takım fotoğraflar gösteriyor. Gazeteciler içeri alınmıyor. Biz diyoruz ki; fabrikanın çalıştığını ispatlamak için bizim içeri girmemize gerek yok. 22 Temmuzdan bugüne kadar bir kamera görüntüsü yayınlayın.

13 BİN İŞÇİYİ İŞTEN ATTILAR 

Ben buradan yine hodri meydan diyorum emek hırsızı CHP'ye, 13 bin işçiyi çıkarmış olan CHP'ye, algı balonu üretip yapmadığı içi yaptı gösterip İBB yönetimine, İBB Başkanı'na sesleniyorum. Şuan canlı yayınımıza bağlanabilirsiniz. Gidin fabrikaya kamerayı açın şuan fabrikada şu kadar işçi çalışıyor deyin. Biz bu düşüncelerimizi paylaştıktan sonra birkaç bandı açmış olabilirsiniz. Onun için de tebrik ederiz diyorum. Deyin ki 22 Temmuz'dan itibaren kamera kaydı var her şey var. 22 milyonu şöyle ürettik böyle ürettik diye bize canlı yayında gösterin.

Ama olmayan şeyi nasıl yapacaksınız? Bundan sonra da camları kapatmışlar. Fabrikada çalıştırıyorlar herhalde işçileri. Fabrikanın çalıştığını ispatlamak için sizin faaliyete geçmeniz lazım. Ben o yüzden fabrikaya girmedim. Onların projelerinin oyuncusu olacak halimiz yok.

Hodri meydan. 3 aydır bu fabrikanın çalıştığını gösteren görüntüleri yayınlayın. Yayınlamıyorsanız deyin ki; ey İstanbullular biz bu çalışmayan fabrikayı açtık. Mecbur açtık size çalıştığımızı göstermek için ama özür dileriz deyin. Açık olun dürüst olun. Biz bunu açtık ama 3 ay sonra çalıştıracağız deyin. Hasdal'da katı atık aktarma merkezi var. Orada da açıldıktan sonra 14 gündür bir eylem işlem olmadı. Çalışmayan tesisleri neden açıyorsunuz?

'CHP' İBB'Yİ SERVİS DIŞI BIRAKTI'

Büyük bir iddiada bulunuyoruz. CHP fabrika açıyor ama çalıştırmıyor. Halk Ekmek'i servis dışı bıraktı. İBB'yi servis dışı bıraktı. İspatlasın bunları. Bu CHP'nin İBB'nin zihniyetini bize gösteriyor. 150 proje falan diyorlar ama fabrika açıyorlar çalıştırmıyorlar bu herhalde 0'a iner. Gerçekçi olmadığını da ortaya koyuyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nden aldığınız yetki adedince büfeyi neden kurmadınız?

CHP'li İBB'nin metro projelerini sahiplenmesi

Bizim İstanbul'un metro atılımları 2000'li yıllardan sonra başladı. Bıraktığımızda 230 km üzerinde bir metro hattı vardı. Planladıklarımızla beraber bir bu kadar daha metro planımız vardı. Yaklaşık 10'a yakın 2019 seçimleri öncesi 8 ya da 10 civarında da başlamış ihalesi bitmiş yol alınmış metro hatları vardı. Bunlar da bugün itibariyle baktığımızda 120 km'lik metro ağı devam ediyor. Şimdi bu ne zaman bitiyor, nasıl bitecek ne kadar ilerleme kaydedildi bunlar bir soru olarak devam ediyor. Bir yandan da Ulaştırma Bakanlığımızın da 90 km ve 100 km arasında devam eden metro projeleri var. Onların ne zaman biteceğini biliyoruz. Bunların çoğu 2023'te hizmete alıncak ama CHP'li İBB'nin bu metro projelerinin ne kadarı hizmete alınacak, ne zaman bitecek bilemiyoruz. Bunları bize sağlıklı olarak açıklamaları lazım.