loading.gif
mobile-banner-bg

CHPli Belediyeler Sokak Hayvanlarını Ölüme Terk Ediyor

...
06 Eylül 2021 - Pazartesi

CHPli belediyelerin ihmalleri ve duyarsızlıkları, masum hayvanların canına mâl oluyor. Son 2 yıldır giderek artan ihmaller zincirinin bir kurbanı da Esenyurttaki bir sokak köpeği oldu. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran acı olaya ilişkin İnsan Hakları Birim

CHP'li İBB ve Esenyurt Belediyesi'nin ihmalleri nedeniyle hayatını kaybeden sokak köpeğine ilişkin İnsan Hakları Birim Başkanımız Yıldız Konal Süslü, inceleme başlattı. Resmi makamlarla yapılan görüşmeler akabinde basın açıklaması yapan Süslü, Adaların atları, Tepeören Bakımevi’ndeki katliam, şimdi de Esenyurt’taki vahşet. Bu gidiş nereye? İhmalkarlıklarınız ve duyarsızlıklarınız daha kaç cana mal olacak dedi.

CHP'li belediyelerin ihmalleri ve duyarsızlıkları, masum hayvanların canına mâl oluyor. Son 2 yıldır giderek artan ihmaller zincirinin bir kurbanı da Esenyurt'taki bir sokak köpeği oldu. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran acı olaya ilişkin İnsan Hakları Birimi'nden sorumlu İl Başkan Yardımcımız Yıldız Konal Süslü, inceleme başlattı.

CHP'Lİ BELEDİYELERİN İHMALİ ÖLDÜRDÜ
Resmi makamlarla yapılan incelemenin ardından basın açıklaması yapan İl Başkan Yardımcımız Süslü, şunları söyledi; CHP’li Esenyurt Belediyesi, 26 Ağustos’ta bahse konu sokak köpeğini kısırlaştırılmak üzere İBB’ye teslim ediyor. İBB, 27 Ağustos’ta kısırlaştırma işlemini tamamlayıp Esenyurt Belediyesi’ne teslim ediyor. Belediye, hayvanı en az 10 gün müşahede altında tutması gerekirken önemsemeyip sokağa bırakıyor. Daha sonra hayvanın dikişleri atıyor ve iç organları dışarı çıkıyor. Hayvanseverler fark edilmesi üzerine CHP’li İBB ve Esenyurt Belediyesi’ne bilgi veriliyor ancak hiçbir şekilde ilgilenilmiyor. Bunun üzerine hayvanseverler inisiyatif alıp köpeği, tedavi olması için özel veterinere götürüyor. Ancak iç organların iltihap kapması, zamanında müdahale yapılmaması nedeniyle sokak köpeği, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamıyor. Acı içinde can veren bu hayvanın vebali, CHP’li İBB ve Esenyurt Belediyesi yetkililerinin üzerindedir.

TEDAVİ İÇİN TESLİM EDİLEN HAYVANLARIN AKIBETİ MEÇHUL
İBB barınaklarında hayvanların bakımlarının ihmal edildiğini söyleyen Süslü, Tepeören’de yüzlerce kedi ve köpek cesedi çukura atıldı. Kimisi yanmış kimisinin de bazı uzuvları kesilmiş vaziyetteki hayvanlar üzerleri toprakla dahi örtülmeden üst üste atılıp bırakılmış. İBB’ye ait Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ndeki bu vahşete ilişkin İBB Başkanı itiraf niteliğinde bir paylaşım yaptı. ‘Soruşturuyoruz’ demesine rağmen haftalardır konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. İttifak ortaklarına seçim diyeti ödemek uğruna on binlerce tecrübeli personelin haksız gerekçelerle işten atılıp yerlerine tecrübesiz, partizan kişilerin getirilmesinin mağduriyetini İstanbul’da yaşayan herkes ödüyor. CHP elinde İBB barınaklarında hayvanların bakımları ihmal ediliyor, vatandaşların talep ve şikayetlerine cevap verilmiyor, hayvanseverlerin tedavi için teslim ettiği hayvanların akıbeti hakkında bilgi verilmiyor dedi.

ADALARIN ATLARI, TEPEÖREN'DEKİ KATLİAM, ŞİMDİ DE ESENYURT'TAKİ VAHŞET
İBB yönetiminin açıklama yapmaktan dahi korktuğunu vurgulayan Süslü, Şimdi CHP’li İBB yönetimine soruyoruz; Adaların Atlarının telef edilmesi, Tepeören Bakımevi’ndeki katliam, şimdi de Esenyurt’taki vahşet… Bu gidiş nereye? Hayvanseverlerin sesine kulak asmadığınız gibi sokak hayvanlarının çığlıklarını da mı duymamazlıktan geleceksiniz? İBB barınaklarındaki hayvanların akıbeti ile ilgili sorular neden yanıtsız bırakılıyor? CHP’li İBB yönetimi neden bir şeyleri gizleme ihtiyacı hissediyor? İhmalkârlıklarınız ve duyarsızlıklarınız daha kaç cana mal olacak?” sorularını yöneltti.

HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI!
Konuşmasının akabinde hayvansever derneklerine de çağrıda bulunan Süslü, Tolstoy der ki; Acı duyabiliyorsan, canlısın. Başkalarının acısını duyabiliyorsan, insansın. Bu mesele, siyaset üstü bir meseledir. Bu bilinçle, hayvansever dernekleri başta olmak üzere tüm duyarlı insanlarımızı sorumluluk almaya, tepkilerini dile getirmeye davet ediyorum. şeklinde konuştu.