loading.gif
mobile-banner-bg

‘Bilge Kral’ Bayrampaşa’da Anıldı

...
31 Ekim 2023 - Salı

Aliya İzzetbegoviç, vefatının 20. yılında Bayrampaşa’da düzenlenen programla anıldı. Anma programında konuşan Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bugün hala İslami, insani ve siyasi konularda Aliya İzzetbegoviç’ten öğreneceğimiz çok şey var” dedi.

Bosna’nın efsane lideri ‘Bilge Kral’ Aliya İzzetbegoviç, vefatının 20. yılında, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayrampaşa Belediyesi ve Anadolu Mektebi’nin ortaklaşa düzenlediği programla Bayrampaşa’da anıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in yanı sıra Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Mamur, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Başkan Atila Aydıner, “Bugün hala İslami, insani ve siyasi konularda Aliya İzzetbegoviç’ten öğreneceğimiz çok şey var. Bilge Kral, her şeyden önce insanlığın evrensel sorunları üzerine düşünen Müslüman bir mütefekkirdi. Baskılara boyun eğmeyen Aliya İzzetbegoviç, hayatının her döneminde toplumun önünde olmuş, halkının bağımsızlık savaşına öncülük etmiş, bugün liderlere rehberlik edecek kadar deneyimli bir liderdi” dedi.

Hayatı boyunca Bosna’daki Müslümanlar için mücadele veren Aliya İzzetbegoviç, 19 Ekim 2003'te Saraybosna'da vefat etmişti.