loading.gif
mobile-banner-bg

Başkan Erdoğan ve Emine Erdoğan Depremzedelerle Tek Tek İlgilendi

...
11 Şubat 2023 - Cumartesi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından geldiği Diyarbakır'da çadır kentte incelemelerde bulunarak depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından devlet millet el ele yaralarını sarmaya devam ediyor.

Yaşanan felaketin 6. gününde Başkan Erdoğan deprem bölgelerine ziyaretlerini sürdürüyor, arama kurtarma çalışmalarını anbean takip etmeye devam ediyor.

Bugün Diyarbakır'a gelen Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Diyarbakır'da, Kayapınar ilçesindeki Selahattin Eyyubi Kent Meydanı'nda kurulan çadır kentte incelemelerde bulunarak depremzedelere "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Çadır kentte kendisini karşılayan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Depremzedelerin sorunlarını dinleyen Erdoğan çifti, yakınlarını depremlerde kaybeden vatandaşlara başsağlığı diledi.

Başkan Erdoğan, çadırlarda kalan ailelerle de görüştü. Erdoğan, daha sonra depremlerden etkilenen Şanlıurfa'ya hareket etti.

Başkan Erdoğan, Diyarbakır'da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı Çadır Kenti ziyaretinde önemli açıklamalarda da bulundu.

Asrın felaketinin ardından devlet millet el ele! Başkan Erdoğan ve Emine Erdoğan depremzedelerle tek tek ilgilendi

Üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitim yapılacağını belirten Başkan Erdoğan, deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerlerin mart ve nisan celpleri mayısa ertelendiğini söyledi.

Enkaz altında hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız" diyen Başkan Erdoğan "Yeniden inşa faliyetlerine başlayacağız. Biz vatandaşımızı yalnız bırakmayız. Deprem bölgesini 1 yıl içinde ihya ve inşa edeceğiz" dedi.