loading.gif
mobile-banner-bg

Başkan Erdoğan: Halkımız Hiç Endişe Etmesin

...
10 Şubat 2023 - Cuma

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep, Osmaniye ve Kilis'te incelemelerde bulundu. Başkan Erdoğan Kilis'te yaptığı açıklamada, 16 bin 546 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Başkan Erdoğan Gaziantep'in ardından Osmaniye'ye geldi. Erdoğan depremin vurduğu Osmaniye'de incelemelerde bulundu. Erdoğan ardından Kilis bölgesine geçti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kilis'te yaptığı açıklamada, 16 bin 546 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı. Başkan Erdoğan, "Geçtiğimiz pazartesi günü, bu coğrafyanın tarihte gördüğü en büyük deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın Osmaniye'deki konuşmasından satırbaşları:

Asrın felaketi diyebileceğimiz bu depremler büyük felakete sebep oldu. Dünden beri ziyaret ettiğimiz şehirlerde yaşanan yıkımı yerinde gördüm.

16 BİN 170 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e çıktı, 64 bin 194 vatandaşımız yaralandı. 6 bin 444 bina yıkıldı.

Devletimiz tüm bakanlıkları ve kurumlarıyla çalışmalarını yürütüyor. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek veriyor. Maruz kaldığıız depremin etkisi büyük olunca ister istemez gecikmeler ve eksiklikler yaşanabiliyor.

Yüz binlerce kişi buraya yardım gönderiyor. Afet bölgesi ilanından OHAL kararına kadar tüm adımları attık. Parlamento OHAL kararını yakında verecek. 1 yıl içinde biz yeni baştan şehirler inşa ettik. Daha önce bunları yaptık.

Enkazın kaldırılmasının ardından depremin yaşandığı şehirleri yeniden inşa ettik. İzmir'de, Düzce'de bunu gerçekleştirdik. Kastamonu, Giresun sel afetlerinde bu iktidar bunları gerçekleştirdi.

1 YIL İÇERİSİNDE BU KONUTLARIN İNŞASINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

1 yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz. Bu geçiş sürecinde de depremzedelere 10'ar bin lira destek veriyoruz.

Talep edenlere, kabul edenlere, Antalya'daki otellere THY uçaklarıyla sefer düzenlecek.

Başkan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geldiği Gaziantep'te, bu şehirde görevlendirilen bakanlardan brifing aldı, Botanik Bahçesi'nde kurulan çadır kentteki incelemelerinin ardından basın açıklaması yaptı.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bir kez daha depremin etkilediği şehirlerde vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.