loading.gif
mobile-banner-bg

Ara Tatil 20 Şubat'a Kadar Uzatıldı

...
09 Şubat 2023 - Perşembe

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından tüm yurtta okulların 13 Şubat'a kadar tatil edildiğini duyurmuştu. Özer bugün yaptığı açıklamada tatilinin 20 Şubat'a kadar uzatıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve ülkenin Güney'inde büyük yıkıma yol açan depremler nedeniyle eğitim öğretime verilen aranın tüm Türkiye'de 20 Şubat'a kadar uzatıldığını duyurdu. 

ÖĞRETMENLER DEPREM BÖLGESİNDE

Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4 bin 136 öğretmenden oluşan Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekibi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Bunun yanında 2 bini psikolojik danışman ve rehber öğretmen ile 5 bin 46’sı da gönüllü olmak üzere toplam 11 bin 182 personel deprem bölgesinde görev aldı.

Bakan Özer, "Tüm Türkiye'deki on binlerce gönüllü öğretmenlerimiz sahada çalışıyor. Bu süreci aksatmamak için tüm Türkiye'nin 71 ilinde 13 Şubat'a kadar olan tatili 20 Şubat'a kadar uzatıyoruz" açıklamasında bulundu. 

DEVAM ŞARTI KALKTI 

Özer ayrıca Kahramnmaraş merkezli depremlerin etkilediği 10 ilde; Maraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Urfa, Diyarbakır, Antep, Kilis, Osmaniye'de ikinci dönemin tamamında tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacağını bildirdi. 

OKUL VE PANSİYONLAR DEPREMZEDELERE VERİLDİ 

Öte yandan bakanlık, depremin yaşandığı 10 ildeki yurt, okul, pansiyon, uygulama oteli, öğretmenevi ve yatılı bölge okullarında 450 bin vatandaşa konaklama hizmeti veriyor.