loading.gif
mobile-banner-bg

AK Parti ile Hayalleri Gerçek Oldu

...
26 Mayıs 2022 - Perşembe

AK Parti İstanbul Sosyal Politikalar Başkanlığı İl Şehit Gazi ve Yetim Komisyonunun (ŞGY) koordinesinde ve hayırseverlerin destekleri sayesinde İstanbul’daki yüzlerce yetim ve öksüz çocuğun hayalleri gerçek oldu.

AK Parti İstanbul teşkilatları, Ramazan Ayı saha çalışmaları kapsamında ziyaret ettikleri yetim-öksüz aileleri ile hemhal olmuş ve Ramazan Ayının bereketini paylaşmıştı. Yapılan ziyaretlerde misafir oldukları hanelerde yaşayan yetim-öksüz çocuklarla sohbet eden teşkilat mensupları, çocukların ağızlarını yoklamak suretiyle hayal ve taleplerini öğrenmiş ve teşkilat sisteme kayıt etmişlerdi. Sisteme kayıt edilen, çocukların saf ve masum duygularla hayalini kurdukları, sahip olmak istediklerini makul olan hayal ve talepler ise, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, belediye başkanları, ilçe teşkilatları ve hayırseverlerin destekleri sayesinde 22 Mayıs Pazar günü tüm ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin selamları ile ailelerin kapısını haber vermeden çat kapı olarak çalan teşkilat mensuplarına, hayırseverler de bizzat eşlik ettiler. Yapılan sürpriz ziyaretler ve çocuklarının hayallerinin gerçekleştirilmesi karşısında oldukça duygulu anlar yaşayan aileler şaşkınlıklarını ve mutluluklarını gizleyemediler. Tablet bilgisayarlardan, bisikletlere, üç büyük takımın maçlarını izlemekten, kaykaya, asker kıyafetinden ayakkabıya, masaüstü bilgisayardan grafik çizim tabletlerine, kemandan gitara, futbol topundan oyuncaklara, İngilizce kursundan spor kulüplerine kayıt olmaya dek birbirinden farklı ve değerli binlerce hediye ile hayallerine kavuşan çocukların yüzlerindeki şaşkınlık ve mutluluk görülmeye değerdi. Daha nitelikli ve geniş çaplı bir model haline getirerek gelenekselleştirmek istenen “Hayalleri Gerçek Olsun” projesi ile yegâne amaçlarının, İstanbul’daki tüm yetim-öksüz çocuklara dokunmak, devletin şefkat eliyle sunmuş olduğu takdire şayan imkân ve desteklere ek olarak manevi açıdan yalnız olmadıklarını kendilerine ve ailelerine hissettirmek olduğunu belirten AK Parti İl Şehit Gazi ve Yetim Komisyonu Başkanı Selman Enes Yücel, bu hayallerin gerçekleşmesine vesile olan hayırseverlere teşekkür etti.

“Vatandaşlarımızı ayrım gözetmeksizin tevazu, samimiyet, gayretle ve 7/24 anlayışıyla sürekli ziyaret ediyoruz, sürekli onlarla beraberiz” diyen Sosyal Politikalardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak, AK Parti İstanbul ailesinin tüm dinamikleri ile sadece Ramazan Ayında, içerisinde şehit yakını, gazi, engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da bulunduğu 136 bin 336 aileyi birebir ziyaret ederek hemhal olduklarını, 17.051 yetim-öksüz çocuğa bayramlık sevinci yaşattıklarını ve 1 milyonun üzerinde haneye erzak kolisi, yardım kartı ve sıcak yemek ulaştırdıklarını ifade etti. “Hayalleri Gerçek Olsun” projesinin hem sosyolojik hem de manevi açıdan önemli bir proje olduğunu ifade eden Madak, “Bu tip projelerde, maddiyattan çok maneviyat, vermekten çok empati yapma, gitmekten ziyade hemhal olma, dertlere derman olma gibi kavram ve değerlerinin yaşanması, yaşatılması motivasyonuyla hareket ettik, ediyoruz. Sosyal Politikalar Birimi olarak insanı merkeze alan projeler ve politikaların üretilmesi için çalışmalarımıza büyük önem ve hassasiyet gösteriyoruz. Bu minvalde yüreğindeki insanlık derdi ile yolumuzu aydınlatan en büyük destekçimiz olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe başta olmak üzere, destekleri ile bizleri yalnız bırakmayan il yönetim kurulu üyelerimize, ilçe teşkilatlarımıza, hayırseverlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı organizasyonda büyük emekleri bulunan Şehit Gazi ve Yetim Komisyonumuzun her bir ferdine yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemizin bekası ve istikbali adına büyük öneme sahip 2023 seçimleri yolunda daha fazla emek sarf ederek, daha fazla gönüle girmek için gecemizi gündüzümüze katacağız. Bu uğurda kaybedecek tek bir anımız, boşa harcayacak tek bir dakikamız yok bizim.” İfadelerini kullandı.