loading.gif
mobile-banner-bg

“39 İlçede Deprem Riski İçin Çalışmalar Yapacağız”

...
08 Ocak 2024 - Pazartesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Murat Kurum, seçim çalışmalarına Eyüp Sultan'da başladı. Sabah namazını Eyüp sultan Camii’nde kılan Kurum, namazın ardından Eyüp sultan Türbe’ sini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilen Murat Kurum, güne Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazıyla başladı.

Namazın ardından Eyüpsultan'ın türbesini ziyaret eden Kurum, daha sonra vatandaşlara çorba dağıttı.

Murat Kurum'a, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Ak Partili ilçe belediye başkanları ve partililer eşlik etti. Bölge esnafını da ziyaret eden kurum, dükkan sahipleriyle bir süre sohbet etti, esnafın sorunlarını dinledi.

Ardından Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın mezarını ziyaret eden Kurum, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

39 ilçede deprem riski için çalışmalar yapacağız”

39 ilçede depremle ilgili çalışmalar yapacaklarını söyleyen Kurum, sözlerine şöyle devam etti. ‘’Bunu diğer belediye  başkanı arkadaşlarımla yapacak ve İstanbul'un deprem riskini bertaraf edecek adımlar atacağız ve isteğimiz İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışmaktır. Yine yuvalarımız dayanıklı ve güvenli hale getirmek istiyoruz, geçmişle geleceği buluşturmak istiyoruz, bu çok önemli.”  Tarihi yarımadayı yeniden ihya edeceğini belirten Kurum, İstanbulluların İstanbul ile gurur duyacağını söyledi.

“İstanbul'un trafik çilesini bitireceğiz.”

Kurum, İstanbul'un trafik çilesini bitirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile beraber hareket edeceklerini vurguladı.

“Şu an İstanbul’da 328 km metro hattımız İstanbullu kardeşlerimize hizmet veriyor. Mevcut yönetim bu hattı 2 katına çıkaracağını ifade etmiş olmasına rağmen maalesef bu son 5 yılda sadece ve sadece 17 km metro hattı ihalesi yaptılar. Böyle büyük bir metropolden bahsediyoruz. Ve bu metropolde toplu ulaşım oranına baktığınızda yüzde 28’lerde. Dünyadaki örneklere baktığınızda toplu ulaşım yüzde 50’lere gelmiş böylesi metropollerde. İstanbul'daki bu trafik çilesini bitirmek için alternatif güzergahlar alternatif yollar yapmak durumundasınız.

Bu anlamda Ulaştırma bakanlığımızın mevcutta zaten yatırımları var bunlara ilave olacak yatırımları da sağolsun Ulaştırma Bakanımızla beraber değerlendirdik. İstanbul'daki trafik çilesini bitirmek üzere atılacak adımları hep beraber orada değerlendirmiş olduk. Önümüzdeki süreçte de İstanbullulara trafik noktasında müjdelerimiz olacak, istiyoruz ki acil eylem planlarımızla, 5 yıllık planımızla İstanbul’daki trafik sorununu çile olmaktan çıkaracak adımları gerçekleştireceğiz. Hızlı bir şekilde projelerimizi tamamlayıp, İstanbul’da yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız.”

“İstanbul'da her rengimizi kucaklayacağız.”

Kurum, “İstanbul'da her rengimizi kucaklayacağız. Tüm vatandaşlarımız kucaklayacağız, kimseyi ötekileştirmeden, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkez’iyle, Alevisi, Sünni'siyle tüm vatandaşlarımızla birlikte İstanbul'u yöneteceğiz. 16 Milyon İstanbullu kardeşimizle birlikte yöneteceğiz ve bu aziz şehri yeniden ihya etmek için gayret göstereceğiz.” dedi.

“İstanbullu kardeşlerim İstanbul'la gurur duyacak”

İstanbullu kardeşlerim İstanbul'la gurur duyacak diyen Kurum, İstanbullulara seslendi. “İstanbul'da yaşamaktan mutlu olacaklar. Yeşiliyle mavisiyle iki kıtasıyla buradaki huzurlu ortamıyla burada yaşamaktan mutlu olacaklar. Trafik karmaşasının giderildiği bir İstanbul'u inşallah en kısa zamanda kazandıracağız.

Bu dualarla bismillah diyoruz ve kalan 82 gün boyunca milletimizle birlikte olacağız, milletimizin yanına gideceğiz, milletimizi dinleyeceğiz. Milletimizin dertlerine derman olmak için de bundan önce nasıl çalışıyorsak, aynı anlayış bilinç ve inançla çalışmaya devam edeceğiz.”