loading.gif
mobile-banner-bg

“200 Ülkede Türkiye’nin Tanıtımı Yapılıyor”

...
30 Temmuz 2022 - Cumartesi

Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, “Yüz yüze 100 Gün” programı çerçevesinde Üsküdar’da ziyaretlerde bulundu. Turizmde hedeflerin aşıldığını ve esnafların da bu statusdan memnun olduklarını söyleyen Ersoy, “Bugün Üsküdar’da esnaflarımızla da bir

İl Başkanlığımızın başlatmış olduğu “Yüz Yüze 100 Gün” programı tüm hızıyla devam ediyor. Program kapsamında Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Üsküdar’da bir takım ziyaretlerde bulundu. Programlara; İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe Başkanımız Erdem Demir, Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve teşkilat mensuplarımız katıldı.

İlk olarak İlçe Yönetimimiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Meclis Üyelerimiz ve Mahalle Başkanlarımızla bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanımız Ersoy, daha sonra AK Nokta’yı ziyaret etti. Vatandaşlarımızla konuşup sohbet etti. Yeni üye kaydı gerçekleştirdi. Ardından Cuma namazı sonrası Gastronomi Sokağı ve Üsküdar Balıkçılar Çarşısı'na ziyaretlerde bulundu. Vatandaşların sorunlarını ve önerilerini dinledi. Üsküdar Belediyesi tarafından açılan İkinci Bahar Kahvesi'ni de ziyaret ederek orada bulunan emekliler ile sohbet etti. Esnaflarımızın iş yerlerine misafir olan Kültür ve Turizm Bakanımız Ersoy, onlarla sohbet etti. Balıkçılar Çarşısı ziyaretinden sonra basın açıklaması yapan Kültür ve Turizm Bakanımız Ersoy, şunları söyledi;

TURİZM VERİLERİ BEKLENTİLERİMİZİN ÜSTÜNDE GELMEYE DEVAM EDİYOR

Kültür ve Turizm Bakanımız Ersoy, Beni sevindiren nokta esnafla da konuşma fırsatı buldum. Özellikle turistlerin gelişinden çok mutlular. Vatandaşlarımız kadar turistlerin de caddeleri doldurduğunu, alışveriş yaptıklarını, yeme içme noktalarını kullandıklarını söylüyorlar. Bu bizim açımızdan sevindirici, mutlu ediyor. Biliyorsunuz bugün turizm verileri de açıklandı. Beklentilerimizin de üstünde gelmeye devam ediyor. Dün bir basın toplantısıyla turizm verilerimizi hedeflerimizi yükseltmiştik. 42 milyon turist 35 milyar dolar olan gelir hedefimizi, 47 milyon turist 37 milyar dolar gelir olarak yükselttik. Bu bizim son yükselmemiz de olmayacak gibi gözüküyor bu yıl için ifadelerini kullandı.

HER AY REKOR KIRARAK TURİZMİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yıl içerisinde yukarı yönlü düzeltmeler yapılacağını kaydeden Bakan Ersoy, Son 3 yılda yaptığımız çalışmalar meyvelerini fazlasıyla verdi. Artık sektör almış olduğumuz önlemler sayesinde, Türkiye Tanıtım Geliştirme Ajansı gibi önlemler sayesinde çok yoğun tanıtımla elindeki potansiyeli yurtdışına tanıtma şansına sahip oldu. Şu anda Türkiye 200 ülkede etkili bir şekilde tanıtılıyor, zaten bunu İstanbul'da da fark edebiliyoruz. İstanbul Birleşmiş Milletler Merkezi gibi oldu, her dilde konuşan insanı görmek mümkün. Herkes mutlu oluyor, esnafımız da mutlu oluyor. O açıdan bu çalışmalara devam edilecek. Ve İnşallah biz bu aydan itibaren pandemi öncesi sayılara İstanbul'da ve Türkiye'nin birçok noktasında eriştik. Bundan sonra her ay rekorlar kırarak turizmi geliştirmeye devam edeceğiz dedi.